Şerban Brădişteanu, despre starea lui Duckadam: Va putea face efort ca un om normal

Şerban Brădişteanu, despre starea lui Duckadam: Va putea face efort ca un om normal

Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară, Şerban Brădişteanu, a declarat astăzi că Helmuth Duckadam se simte bine şi că, după perioada de covalescenţă, acesta va putea face efort ca un om normal.

"Starea lui Duckadam după operaţie este mulţumitoare. Este bine vascularizat membrul superior, nu sunt deficite motorii, se mişcă, se alimentează, sigur că mai are durerile inerente unei astfel de operaţii, dar în rest sunt mulţumit de evoluţia postoperatorie. Pentru el, problema este să se vindece chirurgical în primul rând, apoi va face antrenamentul aferent pentru mobilitatea braţului respectiv şi va trebui să urmeze tratamentele medicale", a spus medicul Şerban Brădişteanu, citat de mediafax.ro.

Medicul a adăugat că Helmuth Duckadam este la Terapie Intensivă.

"Nu vrem să-l ţinem foarte mult, va fi mutat pe salon, va face fizioterapie, cu cât stă mai puţin în terapie cu atât mai bine pentru el. Şi-a mişcat braţul, scrie, vorbeşte, deci nu sunt deficite motorii deloc. În legătură cu restricţiile alimentare, acestea sunt în cadrul bolilor asociate, dislipidemie, diabet. Aici vor fi restricţii şi, sigur, tratamentul pentru menţinerea fluidităţii sângelui", a mai spus Brădişteanu.

Ne puteți urmări și pe Google News