Evenimentul ZileiActualitateErau tinere, frumoase şi deştepte. Veniseră în Bucureşti să studieze cibernetica şi viaţa li s-a frânt brusc în toaleta de la COLECTIV. Au murit ţinându-se de mână

Erau tinere, frumoase şi deştepte. Veniseră în Bucureşti să studieze cibernetica şi viaţa li s-a frânt brusc în toaleta de la COLECTIV. Au murit ţinându-se de mână

Erau tinere, frumoase şi deştepte. Veniseră în Bucureşti să studieze cibernetica şi viaţa li s-a frânt brusc în toaleta de la COLECTIV. Au murit ţinându-se de mână
Trupurile neînsufleţite ale lui Carmen şi Dianei, colege de apartament şi foarte bune prietene, au fost identificate la peste 36 de ore de la producerea tragediei de la clubul Colectiv. Se aflau în toaletă în momentul critic. Moartea a cotrobăit însă prin toate ungherele şi le-a găsit. Le-a învăluit în fum şi căldură infernală şi le-a luat. Au trecut dincolo ţinându-se de mână, cu lacrimi în ochi şi strigăte de disperare.

Chemaţi să le identifice la morgă, familiile mlor n-au mai recunocut nimic din ce ştiau. Diana Enache şi Carmen Opriţă sunt două dintre victimele pentru care sfârşitul a fost unul cu adevărat de coşmar. Diana Enache avea doar 25 de ani. Când au găsit-o se ţinea de mâna cu prietenă ei, Carmen Irina Opriţă, cu un an mai mică. N-au mai avut când să fugă. Incendiul le-a prins în toaletă clubului. Fumul gros şi căldură infernală le-au ucis.

Cele două fete erau colege de apartament şi au mers împreună la concertul rock din clubul Colectiv. Erau atât de bune prietene încât cei care le ştiau le vedeau mereu împreună.

Sâmbătă, Diana şi Carmen erau date dispărute. Cunoscuţii le-au căutat în toate spitale şi au cerut înnebuniţi ajutorul pe Facebook. Încă sperau că sunt bine undeva. Însă orice speranţa s-a spulberat. Nu apăreau pe listele de la camera de garda. Erau pe cea de la IML.

Duminică, familiile lor au fost supuse unei suferinţe dincolo de cuvinte. Şi aşa strivite de durere au fost nevoie să privească trupurile arse şi se le recunoască. Anchetatorii nu au putut stabili dinainte identităţile, pentru că tinerele nu aveau acte. Diana va fi dusă la Câmpulung Muscel, iar Carmen, alintată de prieteni Karina, la Câmpina. Ambele se mutaseră la Bucureşti că să studieze la cibernetică. Părinţii o vor înmormânta pe Diana, în rochie de mireasă. (sursa: stirileprotv.ro)

În incendiul de vineri seară, din Club Colectiv, au murit 30 de persoane, între care şi doi dintre membrii trupei Goodbye to Gravity, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, iar aproximativ 200 au fost rănite, din care aproximativ 150 au fost internate în spitalele din Capitală. 90 de răniţi sunt în stare gravă sau critică.

Clubul găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, care își promova noul album- "Mantras of war". Intrarea la concert a fost liberă.

Incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete antifonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.


Accesează: