Evenimentul Zilei > Actualitate > EPURARE STALINISTĂ în Poliţia Cluj: continuă persecuţiile împotriva agentului care şi-a tras superiorul pe dreapta
EPURARE STALINISTĂ în Poliţia Cluj: continuă persecuţiile împotriva agentului care şi-a tras superiorul pe dreapta

EPURARE STALINISTĂ în Poliţia Cluj: continuă persecuţiile împotriva agentului care şi-a tras superiorul pe dreapta

Agentul Sergiu Todea l-a oprit în trafic pe comisarul-şef Cristian Pintea, care, la volanul unui BMW, n-a acordat prioritate pietonilor. Din acel moment, a început prigoana şi anchetele disciplinare. Acum, lui Todea i se reproşează că nu şi-a anunţat şefii că se însoară.

Răzbunarea şefului poliţiei clujene care a fost oprit în trafic de un agent de poliţie a ajuns la episodul doi. Agentul Sergiu Todea a ajuns din nou în faţa unei comisii de disciplină din cauza faptului că, în anul 2009, când s-a căsătorit, nu a întocmit un raport prin care să anunţe faptul că s-a cununat.
"Numai probleme am avut că am vrut să aplic legea. Acum nu mă apără nimeni şi sunt singur în faţa unui sistem. Da, este adevărat că mă cercetează din nou pentru faptul că nu am anunţat în 2009 că mă însor şi că nu am scris în declaraţia de avere ce salariu are soţia", a fost scurtul comentariu făcut de poliţist.

Agentul Sergiu Todea a ajuns oaia neagră a IPJ Cluj după ce l-a oprit în trafic pe comisarul şef Cristian Pintea, prim adjunctul şefului Poliţiei Cluj, care nu a acordat prioritatea unui pieton care traversa strada prin loc marcat. Pentru aceasta, agentul Todea a fost deja sancţionat disciplinar cu „mustrare scrisă" pentru că nu a avut un comportament corespunzător la serviciu. La momentul respectiv, Pintea a scăpat nepedepsit. Însă poliţiştii susţin că în cazierul auto al comisarului şef Pintea sunt mai multe sancţiuni pentru depăşirea limitei de viteză.
Acuzat că nu a cerut voie să se căsătorească
După ce EVZ a relatat cazul, şefii Poliţiei Cluj au început o verificare amănunţită a activităţii şi a vieţii de familie a agentului Todea. Ca şi în povestea cu "de ce nu ai şapcă", IPJ CLuj a decis formarea unei comisii de anchetă care să verifice activitatea profesională şi viaţa familială a agentului Todea. Conluziile inspectorilor sunt halucinante putând sugera că Poliţia Română nu s-a modernizat deloc.

Noua anchetă disciplinară împotriva poliţistului cuprinde câteva capete de acuzare puerile. Prima se referă la faptul că agentul Todea nu şi-a anunţat şefii că vrea să se însoare. În interiorul IPJ Cluj există o dispoziţie scrisă a şefului poliţiei prin care toţi subordonaţii care vor să se însoare trebuie să anunţe acest lucru. Doar pe vremea Securităţii ofiţerii trebuiau să ceară aprobare pentru a se căsători. „Am şi divorţat între timp şi acum îmi impută şi că de ce nu am anunţat că am divorţat. Culmea este că la nunta pe care chipurile nu am anunţat-o au participat şi colegi şi şefi de-ai mei", spune agentul Todea.

Un caz de importanţă capitală pentru ANI

O altă acuzaţie se referă la faptul că agentul Todea nu ar fi scris în declaraţia de avere din anii 2009 şi 2010 salariu pe care l-ar fi încasat soţia lui. „În 2009 m-am căsătorit şi am divorţat în 2010. Nu am ştiut ce salariu a avut fosta mea soţie. Eu cred că este treaba Agenţiei de Integritate să stabilească dacă am greşit sau nu. Originalele după declaraţiile de avere le-am depus la IPJ Cluj şi la momentul respectiv nu mi-a spus nimeni că este vreo problemă", a mai adăugat agentul.
DOVEZI ŢINUTE LA SECRET

Comisarul-şef Pintea, protejat de „coledzi”

Ancheta disciplinară este în curs. Agentul Todea a fost deja chemat pentru a oferi explicaţii legate de încălcările „grave" ale normelor interne ale IPJ CLuj. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean nu a putut oferi informaţii despre această chestiune internă şi a solicitat o cerere scrisă „la care veţi primi un răspuns legal".
Poliţia Cluj a refuzat să pună la dispoziţia mass media înregistrarea video care îl surprinde pe comisarul-şef Cristian Pintea în timp ce nu acorda prioritate unui pieton pe trecere. „Sunt chestiuni de protecţie a datelor cu caracter personal", se arată într-un răspuns trimis de IPJ Cluj.
Citiţi şi:

  • Cum se răzbună un şef de poliţie pe subalternul său

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: