Explozia de la Chişinău: Marian Lupu a chemat structurile de forţă la raport

Explozia de la Chişinău: Marian Lupu a chemat structurile de forţă la raport

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, i-a covocat astăzi pe şefii structurilor de forţă într-o şedinţă în care se va discuta despre evoluţia anchetei în cazul exploziei de ieri de la Chişinău, în care şeful de campanie al unui fost candidat independent la primăria capitalei a fost ucis, transmite Publika.md

La întâlnire au participat Procurorul General, Valeriu Zubco, ministrul de Interne, Alexei Roibu şi Şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate, Gheorghe Mihai. Roibu a declarat, la finalul şedinţei, că a fost întocmită o listă de suspecţi şi se conlucrează cu Poliţia din Federaţia Rusă. Autoturismul care a explodat ieri avea numere de înmatriculare ruseşti.

"Numărul maşinii care a explodat este dat în căutare, la fel şi potenţialii proprietari ai acesteia. Expertiza va demonstra dacă a fost sau nu plasat explozibil în autoturism", a menţionat Roibu.

Toate ipotezele legate de moartea lui Igor Ţurcan, preşedintele Federaţiei de Tenis a Moldovei şi fost şef de campanie al deputatului independent Mihai Godea, sunt ţinute în secret. Şefii structurilor de forţă au precizat că se investighează atât activitatea politică a lui Ţurcan, cât şi afacerile derulate de acesta.

Godea a denunţat ieri un act de răzbunare politică, deşi poliţia moldoveană a exclus această versiune, în baza datelor preliminare. Cea mai plauzibilă ipoteză pare să fie o reglare de conturi între victimă şi partenerii săi de afaceri.

Ne puteți urmări și pe Google News