Starea de sănătate a episcopului este, în prezent, una care necesită atenţie specială din partea medicilor. Episcopul se află internat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca, unde pentru câteva zile s-a aflat în comă. Medicii spun că, în urma atacului cerebral, un vas de sânge s-a spart iar cheagul format a făcut presiune pe anumiţi centri nervoşi. "A fost în comă timp de câteva zile dar acum şi-a revenit. Ştie cine este, cine il vizitează dar nu poate vorbi", susţin surse medicale.

Cazul episcopului Vasile este monitorizat de profesorul de neurochirurgie Ştefan Florian. Acesta a declarat pentru EvZ că nu s-a impus o operaţie şi că alte informaţii despre acest caz nu pot fi făcute publice.

Preoţii din Cluj au oficiat mai multe slujbe pentru însănătoşirea episcopului Vasile, care este foarte iubit de clujeni, fiind un episcop cu har, gata oricând să asculte necazurile oamenilor şi să le spună vorbe bune.

A continuat să muncească şi să fie prezent printre oameni

Starea de sănătate a episcopului s-a agravat în ultima lună. Cu ocazia pelerinajului de la Mănăstirea Nicula, episcopul Vasile a leşinat, fiind necesară intervenţia unui echipaj medical. Concluzia medicilor a fost că episcopul Vasile era foarte obosit şi are nevoie de odihnă, recomandări pe care prelatul ortodox, se pare, că nu le-a urmat.

Cu ocazia începerii anului şcolar, episcopul ortodox a participat la festivităţile organizate de mai multe instituţii de învăţământ. "Când s-a întors i-a spus unui asistent că nu se simte foarte bine dar a refuzat să cheme o ambulanţă. Spre seară, când a ajuns la reşedinţa lui i s-a făcut rău iar călugăriţele care îl îngrijesc au chemat o ambulanţă care l-a transportat de urgenţă la spital", a declarat un apropiat al episcopului Vasile.

Episcopul Vasile Someşanul a trecut dincolo de uşile bisericilor şi s-a implicat activ în viaţa socială a credincioşilor. A construit de la zero, cu ajutorul unor oameni cu suflet, o clădire în care azi funcţionează un centru medical specializat în acordarea asistenţei medicale bolnavilor incurabili.