Evenimentul Zilei > Actualitate > EPIDEMIE DE RUJEOLĂ în România: peste 2.300 de copii au făcut această boală. 14 DECESE AU FOST ÎNREGISTRATE
EPIDEMIE DE RUJEOLĂ în  România: peste 2.300 de copii au făcut această boală. 14 DECESE AU FOST ÎNREGISTRATE

EPIDEMIE DE RUJEOLĂ în România: peste 2.300 de copii au făcut această boală. 14 DECESE AU FOST ÎNREGISTRATE

Epidemie de rujeolă în România! Peste 2.300 de copii au făcut această boală, până în present, în 34 de judeţe, informează realitatea.net. Dacă analizele de laborator confirmă, este posibil să existe încă un caz de deces cauzat de rujeolă.

Situaţia tinde să devină critică. Vaccinul împotriva acestei boli, care a făcut deja 14 victime, nu se găseşte în mai multe judeţe din ţară, nici în cabinetele medicilor, nici în farmacii.

Ăn judeţul Arad au fost confirmate, până acum,  cinci decese, în Timiş şi Dolj câte trei, două, în Caraş-Severin şi unul în Capitală. Este posibil să existe o a 15-a persoană decedată din cauza rujeolei, în judeţul Caraş-Severin, dar se aşteaptă analizele de laborator care vor corfirma sau nu acest lucru.

Conform Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), cazurile de rujeolă sunt existente în 34 de judeţe. Cele mai mult sunt confirmate în Arad, 519, în Caraş-Severin sunt 491, iar în Timiş, 325, iar spitalul Judeţean din Reşiţa, în carantină. Aici sunt internați peste 60 de copii care manifestă boala. Deja au foist înregistrate și două decese, ultimul săptămâna trecută, când un copil în vârstă de 10 luni a murit în Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, unde fusese transferat.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: