În plus, părinţii au fost avertizaţi să nu le mai permită copiilor să se strângă în grupuri pentru a opri fluxul mare de îmbolnăviri.
Peste 500.000 de copii care învaţă în 1.500 de şcoli de stat şi private sunt afectaţi de această decizie.
Măsura a fost luată după ce în multe şcoli numărul copiilor care veneau la cursuri a scăzut din cauza valului de infecţii respiratorii. "Mulţi elevi lipsesc. Aşa că are sens închiderea şcolilor în loc ca orele să se ţină cu trei-patru copii", a declarat dicrectorul unei școli pentru un ziar local din Moscova.
Vaccinuri aproape epuizate, în România

Și în România numărul îmbolăvirilor şi al deceselor cauzate de gripă continuă să crească. Încă două persoane au murit din cauza virusului gripei pandemice AH1N1 în ultimele zile.
Una dintre victime este o femeie din Constanţa, de 27 de ani, care născuse prin cezariană, la Spitalul Judeţean Constanţa. Fetiţa pe care a adus-o pe lume a supravieţuit şi a fost deja externată, însă spitalul a intrat în carantină.
Un alt deces a fost înregistrat la Spitalul Judeţan de Urgenţă Bistriţa. Este vorba despre un bărbat de 53 de ani din Măgura Ilvei, diagnosticat cu gripă A/H1N1, care fusese internat la Secţia de Terapie Intensivă în stare gravă. El suferea de obezitate şi avea insuficienţă cardiacă.
De asemenea, numărul internărilor în spitalele de copii a crescut cu circa 30% față de aceeași perioadă din anul trecut.
Pe de altă parte, vaccinurile antigripale cumpărate de Ministerul Sănătăţii pentru acest an sunt aproape epuizate.
Până săptămâna trecută se făcuseră 1,2 milioane de doze de vaccin, din cele 1,3 milioane cumpărate pentru acest sezon gripal.
Mai mult de jumătate dintre cei imunizaţi sunt persoane peste 65 de ani.
Vaccinul din acest an protejează de virusurile gripale de sezon dar şi de virusul pandemic AH1N1 care a circulat şi anul trecut. Cei care s-au imunizat de gripa AH1N1 anul trecut sunt protejaţi şi în acest an.