EPIDEMIA DE EBOLA. A doua infirmieră din Texas infectată s-a vindecat. Bilanţul morţilor a ajuns la 4.877

EPIDEMIA DE EBOLA. A doua infirmieră din Texas infectată s-a vindecat. Bilanţul morţilor a ajuns la 4.877

A doua infirmieră infectată cu virusul Ebola, după ce a îngrijit un pacient liberian, care ulterior a decedat, s-a vindecat, a anunţat familia acesteia.

Amber Vinson, de 29 de ani, de la Texas Presbyterian Hospital din Dallas va rămâne la spital deşi nu mai are virusul, pentru a rpimi îngrijiri suplimentare. Ea urmează să fie transferată către alt serviciu de la spitalul specializat Emory de la Atlanta, în Georgia, scrie Mediafax.

Amber Vinson este a doua infirmieră de la Texas Presbyterian Hospital din Dallas care a fost contaminată cu Ebola după ce a l-a îngrijit pe pacientul liberian Thomas Eric Duncan. Prima infirmieră infectată, Nina Pham, se află într-o stare stabilă într-o clinică aparţinând Institutelor Naţionale pentru Sănătate (NIH), în statul Maryland. Clinica a anunţat că starea acesteia s-a ameliorat.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 4.877

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit ultimului bilanţ, publicat miercuri de OMS, Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite). De asemenea, OMS a decis să divizeze în două grupuri ţările afectate de epidemie. Din primul grup fac parte trei ţări cele mai afectate de Ebola (Liberia, Sierra Leone şi Guineea), în timp ce în al doilea intră Nigeria, Senegal, Statele Unite şi Spania.