Evenimentul ZileiActualitateEpidemia care aduce bani! Politicienii se înghesuie să aprovizioneze spitalele

Epidemia care aduce bani! Politicienii se înghesuie să aprovizioneze spitalele

Epidemia care aduce bani! Politicienii se înghesuie să aprovizioneze spitalele
Mai toți politicienii cu funcții sau nu, mai cunoscuți sau nu, se înghesuie la banul public și semnează contracte generoase cu spitalele, pentru aprovizionare cu materiale sanitare.

De câteva săptămâni, spitalele au primit liber pentru a semna contracte, fără licitații publice, cu firme care importa măști chirurgicale sau combinezoane medicale. Așa au apărut o faună de firmulițe controlate direct sau prin interpuși de politicieni.

Interesant este faptul că firma Romjenslav SRL era fără activitate încă din anul 2012, de la înființare, și că dintr-o dată, în plină epidemie a început să lucreze la greu pentru a găsi un producător și, mai apoi, să importe în România, materialele de care are nevoie spitaluil din Suceava, patronat de Consiliul Județean Suceava, condus de liberalul Gheorghe Flutur.

Un astfel de exemplu este cel al unei firme din Berceni, condusă de un liberal anonim, Jenica Slav. Femeia a semnat cu Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, un contract de 500.000 de lei. Pe lângă acest contract, firma lui Jeni Slav a mai semnat ceva ”mărunțișuri”, tot pentru livrarea de materiale sanitare cu Direcția de Sănătate Publică Ialomița, Consiliul Local Domnești și Serviciul de Public de Pază Obiective, din cadrul Consiliului Județean Ilfov, spun cei de la g4media.ro, care au ajuns la concluzia că afacerile se derulează cu sigla PNL, în spate și în suflet, toți actorii implicați fiind membrii ai acestui partid.

Jeni Slav este nimeni alta decât o tânără anonimă din punct de vedere politic, din Berceni, care este condamnată pentru mărturie mincinoasă, la zece luni de închisoare, pentru că a înscenat o infracțiune de tâlhărie, în urma căruia ar fi fost furat un telefon. În realitate, ea fost cel care a furat telefonul mobil de la prietena ei, victima așa zisei tâlhării, și l-a revândut contra sumei de 1.900 de lei, unei persoane necunoscute.

 


Accesează: