E.ON răspunde acuzaţiilor aduse de Fondul Proprietatea: Respectăm în totalitate reglementările în vigoare

E.ON răspunde acuzaţiilor aduse de Fondul Proprietatea: Respectăm în totalitate reglementările în vigoare

E.ON România respinge cu fermitate acuzaţiile referitoare la „aşa-zisa încălcare“ a principiilor de guvernanţă corporativă sau la existenţa unui conflict de interese.

Acesta reprezintă un răspuns la acuzaţiile aduse de administratorii Fondului Proprietatea într-un comunicat de presă. Fondul Proprietatea a solicitat acţionarilor E.ON Distribuție România, E.ON Moldova Distribuție și E.ON Energie România acţionarea în instanţă a anumitor membri ai consiliilor de administraţie pentru a recupera presupuse daune aduse de contracte încheiate cu acţionarul majoritar E.ON România.

CE companie ar putea da în judecată directorii E.ON Energie România!

„Compania noastră a avut întotdeauna o colaborare instituţională cu Fondul Proprietatea şi a răspuns de fiecare dată tuturor solicitărilor de informaţii suplimentare venite din partea acestei entităţi“, au declarat oficialii E.ON România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceştia susţin că  acele contracte de servicii de consultanţă strategică la care fac referire reprezentanţii Fondului Proprietatea ar fi fost încheiate în deplină legalitate, cu aprobarea organelor societare competente şi în condiţii comerciale de piaţă, certificate de experţi independenţi de renume internaţional.

„Precizăm, de asemenea, că E.ON România SRL este o companie înregistrată în România şi plăteşte toate taxele (inclusiv impozitul pe profit) către statul român“, se arată în comunicat.