Deocamdată, nu este vorba despre o recuperare propriu-zisă, ci doar de una neurologică. Dar poate fi un prim pas. „Nu face proceduri, ci doar recuperare neurologică. Nu este niciun semn de ameliorare a stării ei. Vom continua recuperarea“,  a declarat, sub protecţia anonimatului, pentru „Ziarul de Iaşi”, unul dintre medicii care o îngrijesc.

Deocamdată, artista nu poate vorbi şi nici nu se ştie dacă va mai reuşi vreo dată. Medicii nu se pronunţă deocamdată. Printre cunoscuţii ei, circulă însă şi zvonuri încurajatoare. Cum că mezzosoprana a reuşit să mişte mâna şi piciorul drept, dar că deocamdată partea stângă a corpului îi este în continuare inertă.

Alertă după mai bine de opt ore

În data de 11 mai, salvarea a fost alertată pe apelul de urgenţă 112 pentru a interveni în satul Aroneanu, aflat la 6 kilometri de Iaşi, la cineva aflat în stare foarte gravă, în urma unui accident casnic. Medicii de pe salvare au găsit-o pe Maria Macsim Nicoară întinsă pe pat, în comă. De faţă mai erau soţul victimei, Codrin Nicoară şi mama acestuia. Imediat ce a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, artista a fost băgată direct în operaţie. Medicii au fost extrem de rezervaţi în ceea ce priveşte şansele ei de supravieţuire. Din fericire, a trecut peste câteva momente grele. Apoi a ieşit din comă, iar acum urmează acest program de recuperare neurologică.

Căderea accidentală sau cădere provocată

Încă de la început, Codrin Nicoară, soţul victimei, singura persoană care se afla în casă în momentul tragediei, a declarat că soţia sa a ajuns în comă în urma unui accident casnic. A căzut pe scara care duce la mansardă. Nu văzuse momentul propriu zis, pentru că se culcase. Dar auzise zgomotul căderii şi a venit repede să vadă ce se petrecuse. Şi-a găsit soţia prăbuşită la capătul scărilor, dar conştientă încă. A luat-o şi a dus-o în pat, sperând să îşi revină.

Starea artistei însă s-a înrăutăţit pe măsură ce orele treceau. Abia la 7 dimineaţa, a doua zi, deşi, după cum spune soţul, tragedia se întâmplase în jurul orelor 23, şi-a sunat mama, medic de profesie, pe care a chemat-o de urgenţă la el acasă. Soacra mezzosopranei este cea care, ajungând la casa celor doi şi văzând starea în care se afla artista, a sunat la salvare. Astfel că o oră mai târziu, Maria Macsim Nicoară se afla pe masa de operaţie, cu şanse mici de a mai scăpa cu viaţă.

Dosar penal deschis de Parchetul din Iaşi

Procurorii criminalişti ieşeni au deschis însă un dosar penal, privitor la această întâmplare.

Ancheta este în desfăşurare. În timpul ei, s-a aflat că soţul, Codrin Nicoară, avea o amantă în localitate. De asemenea, alte amănunte din viaţa cuplului au făcut pe procurori să continue investigaţiile şi pe ipoteza de tentativă de omor.

Cel puţin trei elemente ridică suspiciuni.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE