Evenimentul Zilei > International > Englezii au cele mai SLABE condiții de TRAI din Europa. Franţa este în TOP cu cele BUNE condiţii
Englezii au cele mai SLABE condiții de TRAI din Europa. Franţa este în TOP cu cele  BUNE condiţii

Englezii au cele mai SLABE condiții de TRAI din Europa. Franţa este în TOP cu cele BUNE condiţii

O veste nu tocmai bună vine în urma unei cercetări despre condițiile de trai a zece state europene. Iar Marea Britanie se află pe ultimul loc, în urma unor țări precum Germania, Spania, Irlanda Italia sau Polonia.

Între motivele acestui rezultat dezastruos pentru englezi sunt  vârstă foarte înaintată de a ieși la pensie (68 de ani) și un procent mic de la buget acordat Sănătății.
Englezii au cu aproximativ cinci zile de concediu, adică mai puțin decât media europeană și nici banii dedicați educației nu sunt suficienți, conform sondajului.

Un alt motiv important este că Marea Britanie are un cost de viață ridicat, cu prețuri la mâncare, benzină, țigări și alcool printre cele mai mari din Europa.

Doar 5% dintre cei chestionați sunt fericiți de viață pe care o au în Marea Britanie.

Franța a ocupat prima poziție a topului țărilor care oferă cele mai bune condiții de trăi. Deși familiile câștigă mai puțin (31,767 lire pe an, comparativ cu 38,547 în UK) și au mai multe ore de muncă decât ei, la francezi, vârsta de pensionare este la 60 de ani, angajații beneficiază de 36 de zile de vancata pe an. De asemenea, francezii, spaniolii, italienii, olandezii și suedezii au speranța de viață mai mare decât englezii, notează 3dots.ro.

După Franța, în clasament s-au situat Spania, Italia, Olanda și Germania, că țări cu o calitate a vieții ridicată, urmate de Danemarca, Polonia, Suedia și Irlanda.