Englezii, "ameninţaţi" de Ford de România

Englezii, "ameninţaţi" de Ford de România

Angajaţii Ford care lucrează la fabrica din Southampton, Marea Britanie, unitate specializată în asamblarea modelului Transit, ar putea rămâne fără slujbe.

Potrivit cotidianului britanic „The Times“, fabrici precum cea din România sau cea din Turcia ar putea avea întâietate la producţia utilitarei Transit. Fabrica din Southampton, deschisă în 1972, are în prezent aproximativ 1.100 de angajaţi care produc anual 80.000 de vehicule. Americanii au anunţat deja că vor produce la Craiova modelul Transit Connect. Noul model Transit va fi produs cel mai probabil în Europa, începând din 2010.

„Fabrica din Southampton este într-un punct critic al istoriei ei şi trebuie să facem eforturi să-i asigurăm viitorul, altfel Transit va fi construit oriunde altundeva“, scrie directorul uzinei, Martin Chapman, într-un memo care a ajuns în posesia presei.

În acest document se menţionează că Ford vrea să limiteze investiţiile programate pentru Southampton. Compania americană Ford a înregistrat pierderi însemnate în acest an, mai ales pe piaţa americană.

Ne puteți urmări și pe Google News