Enel România are un nou director

Enel România are un nou director

Claudio Zito umează să preia, de luna viitoare, mandatul de director pentru România al grupului italian Enel, înlocuindu-l astfel pe Matteo Codazzi, al cărui mandat expiră pe 4 mai.

"La 4 mai, data următoarei Adunări Generale a Acţionarilor Enel România, Matteo Codazzi îşi va finaliza, conform planificării, mandatul de country manager pentru operaţiunile Enel în România. Începând din aceeaşi zi, Claudio Zito, în prezent director pentru Planificare şi Control la Divizia Internaţională a grupului Enel, va prelua toate funcţiile şi responsabilităţile deţinute până în prezent de Codazzi, adică cele de country manager şi preşedinte al companiilor Enel din România", se arată într-un comunicat al grupului, remis Mediafax.

Enel deţine trei foste filiale Electrica, respectiv Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea, acoperind peste 30% din piaţa distribuţiei de energie, şi a iniţiat mai multe proiecte în sectorul de producţie a energiei.

"Piaţa din România joacă un rol cheie în strategia grupului pentru Europa de Est", a declarat preşedintele Enel, Fulvio Conti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu 2,5 milioane de clienţi, Enel este cel mai mare furnizor de energie pe piaţa de retail, după Electrica, în funcţie de volumele furnizate, şi cel mai mare investitor străin în sectorul electricităţii, conform cumunicatului.