EnduroPanorama: Cu motoarele prin Munţii Poiana Ruscăi

EnduroPanorama: Cu motoarele prin Munţii Poiana Ruscăi

La Ghelari, în apropiere de oraşul Hunedoara, începe astăzi ce de-a treia ediţie a concursului de motociclism EnduroPanorama.

Organizatorii au pregătit celor peste 150 de participanţi, reprezentând opt ţări, trasee şi mai grele, dar şi mai frumoase decât la primele două ediţii.

Prologul evenimentului moto va avea loc în această după-amiază, de la ora 17.30, în cariera de la Ghelari. Mâine va fi parcurs un traseu cu o lungime de 100 de kilometri, din Ghelari spre localităţile Dăbâca, Hăjdău, Bunila şi retur. Cele mai spectaculoase porţiuni sunt la Dăbâca şi Hăjdău: "Este vorba despre o urcare criminală, cu înclinare mare, rădăcini şi praguri de piatră, la Dăbâca, şi despre o urcare pe un călău cu praguri de piatră la Hăjdău", după cum spune Felix Predescu, unul dintre organizatori.

Duminică se vor parcurge 50 de kilometri în zona Ghelari – Lelese – Govăjdie, traseul incluzând şi o parte a terasamentului, precum şi un tunel de pe fosta linie a mocăniţei. “Este, de departe, cel mai bun traseu pe care l-am pregătit până acum, ca peisaj şi ca structură de concurs. Apreciem că vom avea undeva între 180 şi 200 de participanţi, până acum s-au înscris din opt ţări: Italia, Ungaria, Austria, Germania, Franţa, Suedia, Polonia şi bineînţeles România. Chiar dacă a plouat mult în ultima vreme, nu schimbăm traseul şi garantez că jumătate dintre participanţi nu vor reuşi să-l parcurgă. E un traseu dificil şi aşa rămâne", declară Paul Grecu, coordonatorul echipei de organizare a concursului.

Ne puteți urmări și pe Google News