Evenimentul Zilei > International > Emmanuel Macron, insultat crunt de un ministru:  „E doar un idiot, un …”
Emmanuel Macron, insultat crunt de un ministru:  „E doar un idiot, un …”

Emmanuel Macron, insultat crunt de un ministru:  „E doar un idiot, un …”

Emmanuel Macron, aflat în prim-planul presiunilor exercitate asupra preşedintelui brazilian privind lupta împotriva incendiilor din Amazonia, a fost insultat pe Twitter de un ministru brazilian.
„Macron nu e la înălţimea acestei dezbateri. E doar un idiot oportunist în căutarea susţinerii lobby-ului agricol francez”, a scris ministrul Educaţiei, Abraham Weintraub, referindu-se la opoziţia preşedintelui francez privind acordul de liber schimb Uniunea Europeană-Mercosur. Termenul, departe de uzanţele diplomatice, folosit de către acesta în portugheză a fost calhorda(bastard).
„Franţa e o ţară a extremelor. A produs bărbaţi precum Descartes sau Pasteur, dar şi colaboraţionişti sub nazişti în cel de-Al Doilea Război Mondial”, scrie Weintraub. În rafale de twitte-uri, ministrul continuă: „Francezii au ales un preşedinte fără caracter şi trebuie să-l atacăm pe acest înapoiat mintal”.
Fiul lui Jair Bolsonaro, Eduardo,  adjunct și, eventual, următorul ambasador al Braziliei la Washington, a publicat vineri un videoclip cu demonstrații violente ale Vestelor Galbene în Franța cu textul: „Macron este un idiot”.

Amazonia a turnat gaz pe foc

Olavo de Carvalho, scriitor şi guru al lui Jair Bolsonaro, aflat în exil în Statele Unite, a pocit pe Twitter numele preşedintelui francez scriind Macrocon. În afară de aceştia, site-uri braziliene cu foarte mulţi utilizatori au fost păcăliţi de un cont fals al lui Jair Bolsonaro care şi-a bătut joc de fizicul lui Brigitte Macron (66 de ani) comparând-o cu soţia acestuia, Michelle (37 de ani).  Acest cont fals scrie în numele lui Bolsonaro: ‘‘Nu umiliţi acest individ’‘, dar care a fost foarte apreciat de fanii preşedintelui brazilian, titrează Le Figaro.
„…O Macron não está a altura deste embate. É apenas um calhorda oportunista buscando apoio do lobby agrícola francês”.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: