Pe contul său de facebook, Emilia Șercan (foto) scrie că nu își mai aduce aminte ce anume a făcut în lucrarea de licență, pe care a redactat-o în urma cu 14 ani, atunci când a absolvit Facultatea de Științele Comunicării și Jurnalism din Sibiu. ”Lucrarea prezentată de Turnul Sfatului nu are nicio ștampila care să-i ateste autenticitatea. Am cerut deja în scris o serie de informații de la Facultatea de Socio-Umaniste, în care s-a „topit” fosta Facultate de Științele Comunicării și Jurnalism din Sibiu, iar marți o voi face și în persoană. Vă veți întreba dacă nu recunosc ce este în ea. Am scris despre calomnie și proba verității, însă nu am memorie fotografică astfel încât să îmi aduc aminte, după 14 ani, fiecare frază, pasaj sau pagină. Asta am de spus, pentru moment, despre acuzațiile care mi se aduc”.

Sunt acuzații neasumate bărbătește

Emilia Șercan susține că acuzațiile care i se aduc acum sunt ”acuzații servite și neasumate bărbătește de o persoană anume”. ”Am câteva explicații, desigur. În primul rând, pentru că am dus subiectul plagiatelor în tezele de doctorat la un alt nive, m-am concentrat asupra fenomenului. Am cerut de la cele mai importante instituții publice liste cu numele tuturor celor care dețin titlul de doctor și banii plătiți de aceste instituții ca spor salarial„, mai scrie Emilia Șercan.

”De câteva luni am început să simt că sunt o țintă. S-a încercat spargerea contului meu de e-mail de către un „actor statal” – am scris și am pus pe Facebook o poză care indica lucrul ăsta. Mi-am dus laptopul la verificare, la o firmă specializată, iar de atunci nu l-am mai folosit. Acum trei saptămâni, într-o vineri seara, în interval de o ora și jumătate, cineva a încercat de doua ori să-mi spargă contul de Facebook”, a mai scris Emilia Șercan.