Evenimentul Zilei > Politica > Emil Boc nu e vrut de PNL la Primăria Cluj
Emil Boc nu e vrut de PNL la Primăria Cluj

Emil Boc nu e vrut de PNL la Primăria Cluj

După conflictul cu Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu insistă să mai genereze un scandal cu foștii democrat-liberali. El nu îl vrea pe Emil Boc pentru un nou mandat de primar al Clujului

Nu toți liberalii doresc ca edilul Clujului, Emil Boc, să candideze pentru un nou mandat. Provenind din fostul PDL, candidatura lui Emil Boc nu este privită cu ochi buni de vechii liberali, în frunte cu primvicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, un lider foarte influent. „Și la Cluj va trebui să luăm în considerare un candidat pentru funcția de primar. Eu cred că Emil Boc nu mai candidează sau sper că se va ține de cuvânt și nu va mai candida”, a declarat Atanasiu, recent.

Omul lui Băsescu

El s-a exprimat împotriva candidaturii lui Emil Boc și în ultima ședință a conducerii partidului, spunând că primarul Clujului a făcut campanie pentru Elena Udrea și Traian Băsescu, potrivit unor surse liberale citate de EVZ.

De altfel, Boc s-a înscris, anul trecut, în Fundația Mișcarea Populară.


Președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, și-a anunțat înscrierea în cursa internă pentru Primăria Cluj


Co-președintele PNL Vasile Blaga i-a explicat că o fuziune se face cu bune și cu rele și că își asumă candidatura lui Emil Boc, au mai precizat aceleași surse. De altfel, luni, Blaga a fost cel care a anunțat că Emil Boc și-a anunțat înscrierea în cursa internă pentru Primăria Cluj: „Am avut aseară o discuție cu dânsul și am văzut și lista de azi dimineață prezentată de Cluj. Da, s-a înscris în cursă!”.

Interesant este faptul că deși regula stabilită în PNL este aceea ca partidul să susțină pentru un nou mandat pe edilul aflat în funcție, actualul președinte al CJ Cluj, care provine din vechiul PNL, Mihai Seplecan, și-a anunțat și el înscrierea în cursa pentru Primăria Cluj.

Atanasiu recidivează

Nu este pentru prima oară când Atanasiu intră în conflict cu foștii democrat-liberali. În urmă cu câteva săptămâni, el a provocat un scandal monstru în noul PNL, atunci când în presă au apărut stenograme dintr-o ședință a vechiului PNL din Bistrița, Atanasiu spunând că Predoiu nu va fi premierul unui guvern PNL. Pentru aceste afirmații, Atanasiu a fost huiduit copios la Pitești la o ședință a PNL.

Iohannis, supărat că nu l-a susținut

Președintele Klaus Iohannis povestește în ultima sa carte „Primul pas” despre faptul că Emil Boc l-a evitat de mai multe ori în campania electorală, în loc să-l susțină. Acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată când s-a dus la Cluj, a scris Iohannis. Mai exact, președintele spune că de fiecare dată când a mers la Cluj, Emil Boc și-a programat alte întâlniri și nu l-a sprijinit niciodată. Klaus Iohannis a spus că acest gest a fost neelegant, însă nu s-a supărat și nu a fost o surpriză pentru el, pentru că toată lumea știe că Emil Boc este un susținător al partidului Mișcarea Populară, care a fost condus de Elena Udrea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: