Emil Boc, întrebat dacă îl demite pe Igaș pentru declarația din EVZ: "Nu văd motivele"

Emil Boc, întrebat dacă îl demite pe Igaș pentru declarația din EVZ: "Nu văd motivele"

Premierul Emil Boc spune că nu are motive să-l demită pe ministrul Administrației și Internelor Traian Igaș pentru estimarea privind căderile de zăpadă care vor fi mai mari ca în 1954.

"Evenimentul Zilei" a prezentat o declaraţie atribuită ministrului Traian Igaş potrivit căreia "s-a anticipat că vor fi nămeţi mai mari ca în 1954". Ulterior, ministrul Igaş a precizat, într-un comunicat de presă, că el "nu a prezentat estimări privind evoluţia fenomenelor meteorologice". Întrebat azi dacă, așa cum l-a demis pe Teodor Baconschi invocând declarații nepotrivite, ar putea să-l demită și pe Traian Igaș, premierul a spus că nu ştie despre ce afirmaţii este vorba, că oricum toate prognozele privind temperaturile negative din aceste zile s-au adeverit, şi că nu vede niciun motiv să ia o asemenea decizie întrucât MAI îşi face datoria. 

"Sancţiunile sunt să-şi facă datoria şi vieţile să fie salvate", a spus Boc, adăugând că nu vede ce motiv ar avea să-l demită pe Igaş şi că Ministerul Administraţiei îşi face datoria.

Premierul a făcut aceste afirmaţii în prezenţa ministrului Traian Igaş care a spus, la rândul său, că nu a făcut acele declaraţii la care presa face referire: "Presa, aşa cum m-am obişnuit, a interpretat". Premierul a intervenit din nou, subliniind că "prin faptul că lucrează 24 de ore din 24 autorităţile arată că îşi fac datoria".

Ne puteți urmări și pe Google News