Statul va desfăşura în primăvara anului 2012 selecţia investitorului pentru proiectul hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti în parteneriat public-privat, a anunţat, astăzi, premierul Emil Boc, la un forum economic, informează Agerpres.

”Dacă este să vorbim în materie de energie, mă refer la proiectul de peste un miliard de euro care vizează construirea centralei Tarniţa-Lăpuşteşti, un proiect extrem de important pentru ceea ce înseamnă securitatea energetică a României şi deja în primăvară vom fi în faza selectării investitorului care să opereze în parteneriat public-privat construcţia acestei hidrocentrale”, a declarat premierul.

De asemenea, el a menţionat şi proiectul unui penitenciar în parteneriat public-privat iniţiat de Ministerul Justiţiei.

”Nu vă ascund că avem în proiect şi realizarea unui penitenciar în regim de parteneriat public-privat, pentru că trebuie să avem curaj să deschidem sfera parteneriatului public-privat spre toate domeniile. Şi de aici vom putea merge şi în domeniul culturii sau în alte domenii care astăzi par a fi imposibil de pus la masa discuţiilor într-un regim de parteneriat public-privat”, le-a mai spus Boc oamenilor de afaceri.