Anchetatorii ştiu până acum că Matthias Schepp şi-a luat fiicele de acasă din St Sulpice, unde bărbatul şi soţia de care s-a separat locuiau. Apoi, s-a aflat că s-au îmbaract pe feribotul "Scandola" în Franţa, pe 31 ianuarie, iar pe 4 februarie s-a sinucis în Italia.
Din Marsilia, bărbatul i-a trimis soţiei o carte poştală pe care a scris că este disperat şi nu poate trăi fără ea. Din Italia, i-a mai trimis soţiei un plic cu 5.000 de euro.
Alessia şi Livia, căutate prin Interpol
Astăzi, mama fetelor, Irina Lucidi, le cere martorilor, într-un mesaj transmis de Rai 3, să meargă la poliţie dacă ştiu ceva despre Alessia şi Livia: "Îi rog pe cei care ştiu sau au văzut ceva să meargă la poliţie. Faptul că au fost văzute pe un feribot în Corisca e un semn de speranţă".
Sunt şi oameni care susţin că i-au văzut pe cei trei în Franţa şi în Italia.
Anchetatori din Elveţia, Franţa şi Italia le caută pe gemene şi încearcă să refacă filmul întâmplărilor din ultimele zile. Sunt însă multe întrebări care nu şi-au găsit răspunsul.
A coborât tatăl împreună cu cele două fetiţe de pe feribot în Corsica şi de acolo şi-au continuat drumul spre Italia? Au fost micuţele abandonate? De ce bărbatul a trimis mai multe mii de euro prin poştă înainte să se sinucidă? Şi mai ales, unde se află cele două fetiţe şi dacă mai sunt ele în viaţă?
De week-end-ul trecut, Interpolul a lansat o alertă în toate cele 188 de state membre. Fetiţele sunt blonde şi au 1,15 metri înălţime. Un apel a fost lansat şi pe Facebook.

Cazul aminteşte de cel al dispariţiei lui Madeleine McCann, în Portugalia, în 2007. Subiect care a ţinut presa în priză luni întregi.
Surse: Euronews, Le Parisien, BBC News