Elon Musk surprinde din nou. Miliardarul a recunoscut că suferă de tulburare neuropsihică

Elon Musk a recunoscut sâmbătă seara în cadrul emisiunii „Saturday Night Live” că suferă de sindromul Asperger. Știrea a devenit virală după anunțul făcut, în cadrul show-ului, de către miliardarul excentric. 

Elon Musk, CEO-ul SpaceX și Tesla,  a fost gazda show-ului „Saturday Night Live” (SNL), sâmbătă seara, unde a afirmat că este prima persoană care suferă de sindromul Asperger și, totuși, este gazda celebrului show.

„De fapt, fac istorie în această seară ca prima persoană cu sindromul Asperger care găzduiește SNL. Sau cel puțin primul care o recunoaște”, a spus miliardarul.

Cu toate acestea, la scurt timp după aceea, telespectatorii au subliniat că a fost o afirmație incorectă.

La scurt timp după declarația miliardarului s-a aflat că Dan Aykroyd are sindromul Asperger și, de asemenea, a găzduit spectacolul în 2003. Deci Elon Musk nu ar fi prima gazdă cu acest sindrom.

Mulți l-au lăudat pe miliardar pentru că este atât de deschis, deși unii utilizatori de Twitter cu sindromul Asperger au sugerat că nu sunt mulțumiți de comentariile sale, deoarece este o figură atât de controversată, scrie independent.

Musk a  mai spus că dacă ar fi fost un om obișnuit, probabil că nu ar fi reușit să realizeze tot ceea ce a reuşit până acum.

Ce este sindromul Asperger

Elon Musk a declarat la „Saturday Night Live” că suferă de sindromul Asperger, o afecțiune care face parte din tulburările spectrului autist și este asociată cu dificultatea interacțiunilor sociale.

Sindromul Asperger este o tulburare neuropsihică, asemănătoare autismului, ce face dificilă înţelegerea comunicării şi a relaţiilor interpersonale pentru cei care suferă de aceasta. Altfel spus, afectează modul în care persoana percepe lumea, procesează informatia şi relaţionează cu cei din jur.

Uneori este denumită „dizabilitate ascunsă”, fiind foarte greu de diagnosticat. Însă, este de evidenţiat faptul că se află la polul pozitiv al tulburărilor din spectrul autist, în sensul că funcţionalitatea persoanei este mai bună.

Tulburarea poartă numele medicului german Hans Asperger, care a descris-o prima dată în 1944. Acesta aparține spectrului autismului, o familie de afecțiuni, care poate inhiba grav dezvoltarea mentală și socială a unei persoane.

Musk a glumit și despre tweet-urile sale controversate: „Uite, știu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar așa funcționează creierul meu”, a spus el glumind.

„Dacă am jignit pe cineva, vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oamenii pe Marte cu o rachetă. Credeați că sunt un tip normal și relaxat?”, a declarat Elon Musk.

El a fost însoțit de mama sa, Maye Musk, care i s-a alăturat și pe scenă pentru a vorbi despre cum era fiul ei antreprenor când avea doar 12 ani.

Invitaţia de a fi gazdă, extrem de controversată

Elon Musk este, de asemenea, cea mai bogată gazdă a spectacolului „Saturday Night Live”.  În vârstă de 49 de ani, este de departe cea mai bogată persoană din lume, cu  o avere de 117 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Decizia SNL de a-l arunca pe Elon Musk pe scena show-ului a primit, de asemenea, critici de la cei care au considerat a fost invitat doar pentru că este miliardar şi că este o mare nedreptate faţă de alţi artişti cu adevărat talentaţi.