„ELIBERAȚI AMERICA ACUM”, a scris Musk într-un mesaj postat la primele ore ale dimineții.

Puțin înainte, el exultase: „Bravo, Texas!”, într-un mesaj în care saluta decizia acestui stat de a deschide restaurantele și magazinele în această săptămână.

Elogiul lui Musk vine după ce, cu o săptămână în urmă,  viceguvernatorul Texasului, Dan Patrick, declara că statul său ar trebui să ridice restricțiile deoarece „sunt lucruri mai importante decât viața”.

Elon Musk a distribuit pe Twitter și un editorial din Wall Street Journal care afirma că izolarea severă nu ajută la salvarea multor vieți.

„Dați-le oamenilor libertatea înapoi”, a scris Musk.

Mesajele patronului Tesla vin după proteste care au avut loc în mai multe state americane împotriva măsurilor de izolare și a restricțiilor de circulație și care au dus la închiderea afacerilor și au aruncat în șomaj milioane de oameni.

Președintele Trump și-a manifestat și el sprijinul pentru protestele anti-izolare, făcând apel la guvernatori: „Eliberați Minnesota, Michigan și Virginia”.

Musk și-a exprimat de mai multe ori scepticismul în legătură cu coronavirusul, numind în martie panica creată de pandemie drept „stupidă”.

Tesla, compania de automobile electrice în valoare de 141 de miliarde de dolari a lui Elon Musk, a cerut unei părți dintre muncitori să revină la muncă săptămâna aceasta, deși statul California nu a ridicat încă interdicțiile.