Elon Musk pariază pe Bitcoin

arhivă EVZ

Elon Musk pariază pe Bitcoin. Cel mai mare producător de mașini electrice din lume este în spatele celei mai mari monede electronice din lume.

Elon Musk pariază pe Bitcoin. Tesla Inc. a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin și și-a semnalat intenția de a începe să accepte criptomoneda ca formă de plată. Aceste acțiuni și declarații au avut ca efect creșterea prețului criptomonedei la niveluri record.

Producătorul din Palo Alto, California, directorul executiv al companiei Tesla, Elon Musk, a declarat într-o declarație făcută astăzi că a pariat pe Bitcoin după ce și-a actualizat politica de investiții luna trecută, totul pentru a-i permite să cumpere active digitale.

Elon Musk pariază pe Bitcoin

„Vom începe să acceptăm Bitcoin ca formă de plată pentru produsele noastre în viitorul apropiat, sub rezerva legilor aplicabile și, inițial, într-o formă limitată”, a spus acesta.

Promovarea Bitcoin de către Tesla conferă o legitimitate sporită monedelor electronice, care au devenit mai mult un activ de masă în ultimii ani, în ciuda unui anumit scepticism. Se potrivește, de asemenea, cu imaginea inconștientă a lui Musk, care a dat peste cap industria auto cu vehicule alimentate cu baterii și a perturbat piața de acțiuni odată cu indexarea acțiunilor pe indicele de piață Blue-chip S&P 500 Index anul trecut.

Tesla a devenit mult mai interesată de moneda digitală după ce aceasta s-a triplat în 2020. Criptomoneda a crescut cu până la 16% până la un maxim istoric de 44.795 dolari înainte de a se tranzacționa la aproximativ 43.183 dolari astăzi, începând cu ora 13:30, în New York.

Musk a cochetat de ani buni cu Bitcoin

Musk a scris de multe ori despre subiecte legate de criptomonede și la începutul acestei luni a numit Bitcoin „un lucru bun” într-un interviu. Dogecoin, o altă monedă digitală, a atins un record astăzi după ce Musk, rapperul Snoop Dogg și basistul Kiss Gene Simmons au postat pe Twitter despre ea.

Musk a cochetat de ani buni cu Bitcoin, iar în decembrie a postat pe Twitter o imagine sugestivă care indică faptul că este tentat de simbolul acestei criptomonede.

Investitorii din Tesla fac un pariu suplimentar pe Bitcoin. Acesta reprezintă doar o fracțiune din tezaurul de numerar al companiei, dar reprezintă un angajament față de o clasă de active volatile pe care puține alte companii de mărimea Tesla și-au asumat-o. Producătorul auto a declarat că politicile sale revizuite îi permit, de asemenea, să investească în lingouri de aur și fonduri tranzacționate la bursă.

„Tesla nu poate fi considerată o companie tradițională”

„Tesla nu poate fi considerată o companie tradițională, dar când una dintre cele mai mari companii din lume începe să dețină Bitcoin în bilanțul său ca înlocuitor al numerarului, piața ia act”, a scris Paul Hickey de la Bespoke Investment Group într-o notă către clienți.

Compania a încheiat anul 2020 cu mai mult de 19 miliarde de dolari în numerar, după ce a strâns 12 miliarde de dolari în vânzări de acțiuni, profitând de o creștere de aproape 750% a prețului acțiunilor sale. O parte din cererea acestor acțiuni a venit de la investitori pasivi obligați să cumpere după ce Tesla a fost adăugată la S&P 500 pe 21 decembrie.

Aproximativ 11 trilioane de dolari sunt indexați la valoarea de referință pentru acțiunile americane. „Elon Musk a fost un fan al Bitcoin și a scris pe Twitter despre asta, dar dintr-o perspectivă pur comercială, nu există multe beneficii din această decizie”, a spus Michael O′Rourke, strateg șef de piață la JonesTrading.

Tranzacțiile cu amănuntul ale companiei sunt pe internet

„Întrebarea pe care o vor avea investitorii este dacă 1,5 miliarde de dolari sunt palpabili pentru Tesla. Tesla a avut câteva oferte de acțiuni anul trecut și a strâns niște numerar, dar aș crede totuși, că 1,5 miliarde de dolari sunt semnificativi, doar pentru că activele sunt foarte volatile. ”

Una dintre primele mișcări ale Tesla de a zdruncina status quo-ul în industria auto a fost vânzarea directă către consumatori. Această decizie de a elimina dealerii face mai ușoară acceptarea unei monede digitale, deoarece toate tranzacțiile cu amănuntul ale companiei sunt pe internet.

În ciuda planurilor Tesla de a accepta plata prin Bitcoin, aproape nimeni dintre cei care dețin monedele digitale nu le folosește pentru nimic dincolo de speculații. Datele cercetătorului Chainalysis Inc., cu sediul în New York, au arătat că doar 1,3% din tranzacții au venit de la comercianți în primele patru luni ale anului 2019.

Industria este plină de folclor, cum ar fi poveștile despre investitorii timpurii care cumpărau pizza cu Bitcoin, care acum valorează milioane de dolari.