Evenimentul Zilei > Monden > Elon Musk câștigă bani frumoși din Tesla! La cât a ajuns averea celui mai bogat om din lume
Elon Musk câștigă bani frumoși din Tesla! La cât a ajuns averea celui mai bogat om din lume

Elon Musk câștigă bani frumoși din Tesla! La cât a ajuns averea celui mai bogat om din lume

Elon Musk a câștigat tiltlul de cel mai bogat om din lume după ce Tesla a ajuns la o capitalizare de 1.200 de miliarde de dolari, mai mult decât JPMorgan şi Berkshire Hathaway la un loc.

Averea lui Elon Musk a crescut cu 24 de miliarde de dolari la 335,1 miliarde, pe măsură ce acţiunile producătorului de maşini electrice s-au apreciat cu 8,5% în New York. Această creștere a fost înregistrată doar în această luni după ce Tesla s-a bucurat de un raliu pe cinste.

Cel mai bogat om din lume

Fondatorul Tesla, Elon Musk este considerat cel mai bogat om din lume, fiind cu 143 de miliarde de dolari mai bogat decât CEO Amazon Jeff Bezos, potrivit Bloomberg Billionaires Index, citat de Ziarul Financiar.

Compania a atins o capitalizare de 1.200 de miliarde de dolari, mai mult decât JPMorgan şi Berkshire Hathaway la un loc.

Tesla a rupt norma

Buffet, preşedintele gigantului american Berkshire Hathaway, se află pe locul al zecelea, cu o avere netă de 104,1 miliarde de dolari.

Musk nu este singurul responsabil Tesla care s-a bucurat de sume de bani colosale. Leo KoGuan, un investitor de retail din Singapore, a ocupat săptămâna trecută al treilea cel mai mare acţionar individual al companiei, acesta având o avere netă de 12,1 miliarde de dolari.

Larry Ellison a contribuit în Tesla din 2018, însă deţine în prezent o participaţie de 18,1 miliarde de dolari, aproape un sfert din valoarea deţinerilor din cadrul Oracle.Bărbatul a muncit peste 44 de ani pentru a dezvolta producătorul de software Oracle și pentru a ajunge la această avere impresionantă., potrivit alephnews.

Buffet donează o parte din avere

Diferența de avere dintre Musk și Buffet se observă în acțiunile acestora. Buffet donează sume colosale din avere persoanelor care au nevoie.Investitorul a donat o parte din acţiunile Berkshire în fiecare an către mai multe organizaţii filantropice. Bărbatul a făcut cadouri de peste 40 de miliarde de dolari.

Musk a discutat cu directorul Programului Mondial pentru Mâncare al ONU să îi încurajeze pe miliardari să accelereze ritmul de donaţii pentru a preveni foametea în ţările sărace. Cel mai bogat om din lume a transmis că ar vinde „chiar acum” acţiuni Tesla de 6 miliarde de dolari dacă agenţia ONU chiar ar ajuta toate sufletele nefericite.