ELIBERAT după ce a stat 23 de ani după gratii NEVINOVAT. Caz clasat: EROARE JUDICIARĂ!

ELIBERAT după  ce a stat 23 de ani după gratii NEVINOVAT. Caz clasat: EROARE JUDICIARĂ!

Un bărbat din Kansas City care a petrecut 23 de ani în închisoare după ce a fost condamnat pentru dublu omor, în 1994, când avea 17 ani, a fost eliberat vineri, după ce acuzaţiile la adresa sa au fost anulate, constatându-se că a fost o eroare judiciară.

Mai exact, McIntyre a fost eliberat vineri seară. El le-a mulţumit la ieşirea din penitenciar tuturor celor care l-au ajutat să redevină un om liber. „Acum îmi pot controla propria viaţă, pot face propriile mele alegeri. Dumnezeu este bun. Ştiam că mă va proteja”, a spus el.

Lamonte McIntyre, care are acum 41 de ani, a primit în 1994 două condamnări la închisoare pe viaţă pentru uciderea lui Doniel Quinn şi Donald Ewing. Cei doi au fost împuşcaţi mortal în plină zi, în timp ce stăteau într-o maşină, într-un cartier în care se află numeroşi consumatori de droguri, potrivit News.ro.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarat nevinovat după 23 de ani de închisoare petrecuți după gratii

El a susţinut mereu că este nevinovat. Cazul lui McIntyre a fost redeschis după ce avocaţii săi au depus o solicitare în acest sens, în speţă implicându-se şi două asociaţii care ajută persoanele condamnate pe nedrept să obţină eliberarea.

Un specialist în criminalistică a declarat în instanţă, joi, că anchetatorii nu au cerut testarea hainelor lui McIntyre pentru a se vedea dacă există urme de geam spart sau sânge de la locul crimei şi nici nu i s-a percheziţionat casa pentru a se găsi arma crimei. De asemenea, anchetatorii nu au avut nicio tentative de a găsi un indiciu care să îl plaseze pe McIntyre la locul crimelor.