Evenimentul Zilei > Politica > Anunț de ultimă oră de la MAI! Programul pentru eliberarea paşapoartelor a fost prelungit
Anunț de ultimă oră de la MAI! Programul pentru eliberarea paşapoartelor a fost prelungit

Anunț de ultimă oră de la MAI! Programul pentru eliberarea paşapoartelor a fost prelungit

Şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, comisarul-şef de poliţie Mirel Toancă, a prezentat sâmbătă măsurile luate pentru eficientizarea eliberării de paşapoarte, între care se numără prelungirea programului de lucru şi suplimentarea numărului de ghişee.

„Odată cu creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic la 10 ani, ne aşteptăm să se mărească şi numărul cererilor de eliberare pentru acest tip de document, în condiţiile în care este cunoscut faptul că în lunile iulie şi august se eliberează cele mai multe documente de călătorie, comparativ cu restul lunilor din an", a spus şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, într-o declaraţie susţinută la sediul MAI, potrivit Antena 3.

Până la 31 august, în 30 de judeţe, programul de lucru a fost prelungit cu două ore, de la 8,30 la 18,30, de luni până vineri. Aceste judeţe sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, timpul de lucru a fost prelungit pentru primele trei zile ale săptămânii, programul fiind de la ora 8,30 la 18,30.

De asemenea, șeful Direcţiei Generale de Paşapoarte a precizat că paşaportul poate fi expediat, la domiciliul sau reşedinţa titularului, din ţară, prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română, cu obligativitatea plăţii unei taxe de 9,52 lei/paşaport.

De la începutul anului şi până în prezent, aproximativ 41.000 de cetăţeni au solicitat expedierea paşaportului prin poştă.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: