Elevii din Constanța vor pază în școli. Primarul Decebal Făgădău, somat să ia măsuri
Editura Evenimentul si Capital

Elevii din Constanța vor pază în școli. Primarul Decebal Făgădău, somat să ia măsuri

Autor: | | 1 Comentarii | 325 Vizualizari

Asociația Elevilor din Constanța solicită, public, primarului Decebal Făgădău și consilierilor locali să adopte un pachet de măsuri pentru asigurarea pazei unităților școlare. Elevii au dreptul să învețe în condiții de siguranță, atrage, AEC, atenția.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a solicitat în repetate rânduri, în ultimii doi ani, ca administrația locală să respecte legea și să asigure paza unităților școlare pe care le are în subordine, informează elevii într-un comunicat de presă. “Cea mai recentă solicitare a fost în cadrul dezbaterii publice pe bugetul local, unde, în calitate de reprezentanți ai elevilor constănțeni, am antamat solicitările pe care le avem cu privire la finanțarea învățământului. Primarul Decebal Făgădău a admis faptul că municipalitatea încalcă legea prin neasigurarea pazei unităților de învățământ și a dat asigurări că Primăria și Consiliul Local Constanța vor adopta măsuri pentru normalizarea situației și intrarea în legalitate, cel târziu la începutul anului școlar 2018-2019”, explică președintele AEC, Andrei-Mihai Tănase.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a spus că va găsi o soluție pentru rezolvarea pazei în școli, fie prin sistem de supraveghere video, fie cu paznici, înclinând pentru prima variantă. AEC atrage atenția că, până în prezent, nu s-a făcut niciun progres în acest sens, iar în mai puțin de patru luni va începe un nou an școlar în care elevii constănțeni vor fi privați de dreptul de a învață în condiții de siguranță, care să nu le pună intregritatea fizică în pericol. Conform legii privind paza obiectivelor, Consiliul Local are obligația de a asigura paza clădirilor în care unitățile de învățământ își desfășoară activitatea, acestea aflându-se în domeniul public al unității administrativ-teritoriale. Și tot prin lege, consiliile locale au obligația de a aloca fonduri pentru “securizarea clădirilor unităților de învățământ”.

În acest moment, având în vedere faptul că Primăria și Consiliul Local Constanța aleg să ignore legea și să pună în pericol beneficiarii actului de educație, elevii și părinții Constanței au de ales între a plăti singuri serviciile unei firme specializate de pază sau, pur și simplu, acceptarea situației și participarea la cursuri într-o școală care nu le oferă garanția unui mediu sigur și prielnic învățării. Consiliul Local Constanța a refuzat și refuză constant să pună în aplicare prevederile legii, fiind conștient de faptul că oricum părinții elevilor vor scoate bani din buzunar pentru a fi siguri că le oferă copiiilor condițiile optime pentru procesul de învățare.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate