ALERTĂ MAXIMĂ! ELEVII din BUCUREȘTI stau MÂINE ACASĂ

ALERTĂ MAXIMĂ! ELEVII din BUCUREȘTI stau MÂINE ACASĂ

Elevii și preșcolarii din anumite județe vor avea mâine, 5 octombrie, o zi liberă cu prilejul Zilei Educației, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucuresti, Maria Stefania Manea.

Manea a precizat că mâine, în București nu se vor face nici cursuri, nici activități extracurriculare, informează Agerpres.

„Este oficial, este cuprins în Contractul Colectiv de Muncă pe București. Bucureștiul este cel care se supune acestei decizii prin Contractul Colectiv de Muncă. Ceilalți, în țară, fac activități extracurriculare. Așa a fost negociat în contractul de muncă”, a precizat Maria Stefania Manea.

Ministerul Educației precizează că articolul 4 din ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului școlar 2017-2018, stabilește că „unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie - Ziua Internațională a Educației și ziua de 5 iunie - Ziua învățătorului”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, în județele Giurgiu și Brăila, dar și în municipiul București, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, ziua de 5 octombrie a fost declarată nelucrătoare. În celelalte județe, activitatea se va desfășura potrivit celor menționate anterior.