Evenimentul Zilei > Actualitate > Elevii declanșează o campanie pentru drepturile lor
Elevii declanșează o campanie pentru drepturile lor

Elevii declanșează o campanie pentru drepturile lor

Consiliul Național al Elevilor va desfășura în perioada aprilie-iunie o campanie online de informare a elevilor referitoare la drepturile acestora, intitulată "Tu stii ce drepturi ai ?", se arată într-un comunicat.

Elevii au de gând ca o dată pe săptămână, un drept din statutul beneficiarilor primari ai educației, prevăzut în cadrul Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar să fie abordat şi explicat intr-o manieră accesibilă tinerilor.

Elevii vor putea accesa informațiile urmărind, pe întrega perioadă de derulare a campaniei, paginile de promovare ale Consiliilor Școlare, Județene, Regionale dar şi pagina principală a Consiliului Elevilor (consiliulelevilor.org ) și edu.ro.

Consiliul Naţional al Elevilor dorește ca prin punerea acestui proiect în practică în unitățile de învațământ de pe teritoriul României să reușească sa îmbunătățească sistemul educațional, făcându-i pe toți tinerii implicați în actul educațional să iși cunoască mai bine drepturile și îndatoririle.

,,Faptul că ne aflăm la mai bine de patru luni de la intrarea în vigoare a noului Regulament și că o bună parte din  elevii din România  nu doar că nu cunosc prevederile acestuia, dar nici faptul că există un nou document ce stabilește drepturile și obligațiile elevilor este alarmant. Pilonii actului educațional și principiile sale, așa cum reies din art. 3 al Legii Educației Naționale, nu se vor fundamenta în sistemul de învățământ din România până în momentul în care beneficiarii direcți nu vor fi informați de drepturile și obligațiile lor cât și de natura, scopul, mecanismele sistemului educațional. Din această cauză, am considerat necesar să demarăm o campanie în care elevilor să le fie prezentate în mod accesibil drepturile garantate și să știe să reclame orice încălcări ale acestora”, a declarat Horia Onița, președintele Consiliului Național al Elevilor.