UPDATE 4: Cadrele didactice din cadrul liceului au ţinut să explice că neregulile găsite în dosarul de transfer al elevei implicate în scandalul de la Predeal nu aparţin conducerii liceului.
"Transferul fetei a venit de la inspectorat, diferenţele le-a dat la nivel de minister nu a fost aprobat la nivel de liceu, şi actele care atestă că fata a dat diferenţele vin tot de la Ministerul Educaţiei. Nu are cum să se implice conducerea în viaţa personală a elevelor, părinţii unde au fost când cele două fete care au furat au fost în club, la patru dimineaţa", a explicat Ştefania Pavel, profesor în cadrul unităţii de învăţământ.
Un părinte ne-a declarat că directoarele care au condus liceul până acum au făcut treabă, iar mulţi dintre elevi nu sunt din familii înstărite, “ci doar sunt aproape de casă, iar orice liceu are uscăturile lui".

La această oră, elevii au ieşit în pauză. Poarte pancarte şi cer să se întoarcă vechea conducere.
UPDATE 3: Câteva zeci de elevi au ieşit în faţa Liceului Jean Monnet, cu bannere şi pancarte, nemulţumiţi de decizia ministrului Daniel Funeriu de a-i demite pe directorii instituţiei de învăţământ. Liceeni strigă “Să se facă dreptate!” şi “Nu ei sunt vinovaţi!”.
UPDATE2: Directorii liceului au fost demişi oficial în această dimineaţă. La Jean Monnet au început deja proteste faţă de decizia Ministerului Educaţiei de a da afară conducerea şcolii, care nu şi-a făcut datoria în a gestiona numeroasele scandaluri.
UPDATE. La Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va avea loc astăzi o şedinţă de urgenţă, în cadrul căreia va fi discutată situaţia de la Liceul Jean Monnet.
Principala lor nemulţumire este legată de faptul că sunt băgaţi în aceeaşi oală cu elevii-problemă. Deşi scandalurile din ultima vreme au pătat imaginea şcolii, nu trebuie să se facă o generalizare, susţin elevii.
“Nu considerăm întemeiată această decizie a ministrului Educaţiei. Nu poate fi sancţionată conducerea liceului pentru comportamentul total nepotrivit cu statutul de elev al celor trei colege ale noastre. Ele nu ne reprezintă pe noi, cei 1.400 de elevi din Jean Monnet. Părinţii lor, adevăraţii vinovaţi, cine şi cum îi sancţionează?”, se întreabă elevii nemulţumiţi.
“Directoarelor le păsa de noi şi erau profesoare bune”
Elevii spun că cele două directoare erau apropiate de elevi şi profesioniste la catedră.
“Le păsa de noi. Dacă ne vedeau abătuţi, ne întrebam ce am păţit. Şi ca profesoare erau super. Au încercat să remedieze problemele după toate scandalurile. Nu are legătură viaţa personală a elevilor cu conducerea. Nu au cum să intervină în viaţa personală a elevilor. Părinţii sunt vinovaţi”, ne-a declarat o elevă a liceului. Cât despre absenţe, elevii spun că nu au rămas nepedpsite. “Notele la purtare sunt scăzute în masă din cauza absenţelor”.
Liceul va fi controlat timp de un an de inspectorii din corpul de control al Ministerului Educaţiei. “E foarte încărcată atmsofera. Inspectorii mişună în tot liceul”, spune eleva citată.
Trei scandaluri într-o lună
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a decis să-i demită pe directorii Liceului Jean Monnet din Capitală, Tudoriţa Codreanu şi Simona Dumitraşcu (director-adjunct), în urma scandalurilor care au afectat imaginea instituţiei.
Iniţial, o elevă de 17 ani l-a acuzat pe profesorul de sport de viol. Ulterior, o altă elevă a liceului a pozat goală în Playboy alături de primarul Constanţei, Radu Mazăre. Zilele trecute, mai multe eleve de la Jean Monnet, aflate într-un club din Capitală, au fost acuzate că au furat un telefon mobil, la petrecerea din local fetele fiind fotografiate dansând lasciv.
Absenteismul este în floare
Corpul de control al ministrului care a efectuat o anchetă la Liceul Jean Monnet a constat nereguli grave în dosarul de transfer al elevei care l-a acuzat pe profesorul Dan Octavian Vişan de viol. Dosarul nu era complet.
Totodată, eleva avea 45 de absenţe nemotivate, fapt pentru care conducerea şcolii n-a dispus nicio sancţiune. De altfel, inspectorii au constatat că absenteismul este la ordinea zilei în liceu, iar directorii instituţiei de învăţământ n-au luat nicio măsură pentru stoparea fenomenului.
Citiţi şi: