Elevii de gimnaziu, fără corn şi lapte

Elevii de gimnaziu, fără corn şi lapte

De aproape trei săptămâni, elevii claselor V-VIII din şcolile prahovene ar fi trebuit să primească corn şi lapte, după ce programul guvernamental a fost extins de la clasele primare.

Însă, din cauza birocraţiei, majoritatea copiilor mai au de aşteptat până când pe băncile lor vor ajunge respectivele alimente. „M-am bucurat când am văzut la televizor că voi mânca lapte şi corn. Fratele meu e în clasa a treia şi primeşte, dar eu nu“, spune Elena Oprea, elevă în clasa a VI-a la o şcoală generală din Aluniş.

Primarul comunei Aluniş, Iulian Bâgiu, susţine că în această situaţie se regăsesc toţi cei aproximativ 200 de elevi de gimnaziu. „Nu ştiu ce se întâmplă, cert este că la şcoli ajung doar pachetele pentru elevii din clasele primare. Sperăm să se rezolve cât mai repede problema“, spune edilul. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova cunoaşte problema, dar nu o poate rezolva.

„Hotărârea ca elevii de gimnaziu să beneficieze de extinderea programului «Cornul şi laptele» trebuia să se aplice la începutul semestrului al doilea“, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Gheorghe Borovină. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova spun că licitaţia pentru stabilirea finală a furnizorilor de lapte şi corn va avea loc pe 10 martie. Până acum, doar elevii din zonele Băicoi şi Puchenii Mari primesc lapte şi corn, deoarece pentru zonele respective au fost deja încheiate contractele cu furnizorii.

Ne puteți urmări și pe Google News