După Școala Nr.10 a venit rândul Liceului Economic „Costin Kiriţescu“, să fie epicentrul unui scandal de șpagă, după ce o o profesoară de franceză a fost filmată în timp ce le cerea 15 lei pentru a le motiva absențele sau pentru a trece cu vederea temele nefăcute.
Comisia de anchetă a școlii i-a chemat, ieri, la audieri pe elevii și dascălii impilicați, iar eleva de la care a pornit totul a dat declarații în Consiliul Elevilor. Imediat după filmarea adolescentei a apărut o alta în care profesorii vorbesc despre o posibilă sancționare a celor care filmează în interiorul școlii, însă elevii spun că lucrurile s-au înrăutățit între timp.
Amenințările din partea conducerii școlii au mers până la interzicerea de a participa la Bacalaureatul din vară, dacă nu își retrag acuzațiile, spun tinerii. Aceștia vin și cu dovezi, sub forma unor mesaje sms, pe care le-au făcut publice la Prima Tv: “Ne-a dat să semnăm să declarăm că acuzaţiile despre profesoara de franceză sunt eronate. Aşa a zis directoarea. Au semnat toate clasele de a XII-a, că cică suntem majori şi putem să declarăm pe propria răspundere, că e şi vorba de Bac la noi, nu îmi place. Mulţi nu au fost de acord, dar au semnat pentru că e vorba şi de Bac. Mă enervează. Îmi trânteşte foaia în faţă să semnez şi mai şi zice dacă sunteţi de acord. Dar să ştiţi că aşa a zis directoarea şi să nu avem probleme la Bac“.
„Dacă au dovezi, elevii pot sesiza Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi vom numi o comisie de cercetare în acest caz“, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului şcolar al Capitalei, Marian Banu.
În paralel, un alt profesor al școlii e acuzat că ar fi cerut bani pentru schimbarea mobilierului dintr-o clasă de a VI-a. În acest caz însă, cei mai mulți părinți s-au solidarizat cu acesta. „Noi, părinţii, am fost de acord să cumpărăm acel mobilier pentru copiii noştri, noi am zugrăvit clasa, am făcut tot“, a explicat mamam unui elev din clasa dirigintei acuzate, care crede că este vorba de o răzbunare din partea părinților al cărui copil a primit nota 3 din partea profesoarei.

Te-ar putea interesa și: