Elevii care au împlinit 18 ani nu mai primesc alocaţii

Elevii care au împlinit 18 ani nu mai primesc alocaţii

Tinerii care împlinesc 18 ani în timpul ultimilor ani de liceu nu vor mai beneficia, din 2008, de alocaţia de stat în valoare de 32 de lei pe lună, conform unei decizii a guvernului.

Această hotărâre a provocat nemulţumiri atât în rândul elevilor, cât şi a sindicatelor din educaţie. „Sunt foarte mulţi elevi discriminaţi, care împlinesc 18 ani în clasa a XII-a sau chiar în a XI-a. În plus, în condiţiile în care în România multe familii îşi trimit copiii la şcoală pentru această alocaţie, decizia guvernului este absurdă şi va duce la o creştere îngrijorătoare a abandonului şcolar“, a declarat Cătălin Croitoru, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale.

Pe de altă parte, Theodora Bertzi, secretar de stat în Ministerul Muncii, spune că, de la 1 ianuarie 2008, alocaţiile se vor acorda de către Ministerul Muncii, prin intermediul Poştei Române.

Mai mult decât atât, pentru că nu se mai numesc alocaţii pentru elevi, ci pentru copii, acestea nu se mai acordă după 18 ani, după cum a precizat secretarul de stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă noutate în ceea ce priveşte alocaţiile este că tinerii nu mai sunt obligaţi să certifice faptul că urmează o formă de învăţământ pentru a primi acest ajutor de la stat. La începutul acestui an, executivul a hotărât să nu mai acorde ajutorul financiar copiilor care au împlinit 18 ani, chiar dacă mai frecventează încă o formă de învăţământ preuniversitar.