Evenimentul Zilei > Social > Elevi români, premiaţi în cadrul cele mai mari competiţii de cercetare din lume
Elevi români, premiaţi în cadrul cele mai mari competiţii de cercetare din lume

Elevi români, premiaţi în cadrul cele mai mari competiţii de cercetare din lume

Trei echipe, formate din elevi de liceu, ale Centrulului Alexandru Proca pentru Iniţierea Tinerilor în Cercetarea Stiinţifică din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA au participat la cea mai mare competiţie de proiecte de cercetare pentru elevii de liceu - INTEL-ISEF 2017.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 14-20 mai 2017 la Los Angeles, având peste 1900 de participanţi din 78 ţări, însumând aproximativ 900 de proiecte de cercetare făcute de elevi de liceu. Una din cele trei echipe participante din partea Centrului Alexandru Proca, Medical Reabilitation, formată din Ana Maria Tudorache şi Miruna Ojoga (eleve ale Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti) a obţinut medalia pentru premiul 4, topica Biomedical Engineering.

Este o medalie pe care România nu a mai obţinut-o în ultimii 4 ani,  potrivit unui comunicat al Naţional Institute for Electrical Engineering ICPE-CA Bucharest.

Prin toate demersurile făcute, INCDIE ICPE-, prin Centrul Alexandru Proca, susţine pregătirea tinerilor talentaţi din licee în domeniul ştiinţific, astfel încât, ulterior, aceştia fie atraşi în mediul cercetăriidezvoltării.