La mai bine de o săptămână de la izbucnirea scandalului de la Liceul "Jean Monnet", apele nu s-au limpezit. În şcoală, elevii vorbesc pe ascuns despre ce s-a întâmplat în excursia buclucaşă, iar directoarea i-a ameninţat pe cei care au fost la Predeal că le scade nota la purtare dacă declară ceva presei.
O elevă de la "Jean Monnet", care doreşte să-şi păstreze anonimatul, a făcut mai multe dezvăluiri pentru EVZ despre profesorul acuzat de viol, despre "victima" violului şi ceea ce s-a întâmplat la Predeal.
"Îşi bagă colegele în belele, dar îl scoate pe profesor"
Excursia de la Predeal a fost organizată de elevi cu scopul expres de a-şi face de cap, a povestit fata. "Violul" a fost premeditat, iar fata nu era deloc drogată, aşa cum spune avocatul.
"O fată care este în clasă cu Oana şi-a schimbat brusc declaraţia. Iniţial, mi-a povestit că ştie adevărul şi că nu îl poate spune şi nu îl poate dovedi. Ca ea poate să spună adevărul şi să îşi bage colegele în belele, dar să îl scoată pe prof. Sau să spună adevărul şi să pice şi ea unde nu trebuie. Mi-a confirmat că ăla clar nu a fost viol, că proful are o parte din vină, dar mică, pentru că a întrecut măsura, şi că Oana nu era drogată, că era foarte lucidă. Acum câteva zile mi-a spus că nu ştie ce s-a întâmplat şi mi se pare prea bruscă schimbarea", povesteşte fata.
"Nu vorbeşte nimeni de frica scăderii notei la purtare"
Nu e de mirare, având în vedere că profesorii i-au sfătuit să îngroape subiectul, iar directoarea i-a ameninţat cu scăderea notei la purtare dacă fac dezvăluiri presei.
"Diriga Oanei s-a luat de noi că o facem panaramă fără să o cunoaştem, că ne luăm după aparenţe, iar directoarea ne-a ameninţat că ne scade nota la purtare dacă dăm declaraţii", adaugă fata.
Despre profesoara de religie care a fost în excursie, spune că "e foarte naivă şi putea fi foarte uşor păcălită".
"Am avut mulţi antrenori, am învăţat să-i cunosc. La el n-am dubii"
Fata are numai cuvinte de laudă despre profesor. Deşi s-a creat un folclor în jurul profesorilor de educaţie fizică, eleva, care face sport de performanţă, spune că a avut prea mulţi antrenori şi a învăţat să-i cunoască bine.
"Eu fac sport de performanţă şi am avut mulţi antrenori. Am învăţat să-i cunosc după gesturi şi vorbe, însă acesta nu m-a băgat la dubii", declară deschis.
Profesorul Octavian Vişan era apreciat de profesori şi în special de directoare. "Era foarte ataşat de liceu. Era antrenorul echipelor de fotbal şi de baschet la băieţi. A organizat campionatul între clase la fotbal şi la baschet. Şi fetele au vrut să fie antrenate de prof, dar el a refuzat. De fapt, majoritatea fetelor din liceu, cam 60%, se dădeau la el şi el le refuza pe toate. Pur şi simpu le ţinea la distanţă", spune fata.
"Oana, linişită? Umbla cu fiţele liceului, se lua în gură cu profesorii"
În ziua de dinainte să-şi dea demisia, eleva a surprins o dispută între el şi două fete. "Aveam meci şi m-am întâlnit cu proful întâmplător pe hol. M-a întrebat unde e meciul, că poate ajunge şi el. În timpul acela, mai era cu două fete, care încercau să-i explice ceva, trăgeau de el să îi spună nu ştiu ce, iar el le tot spunea «lăsaţi-mă în pace!». În rest, nu părea abătut sau supărat", povesteşte eleva.
Nu are aceeşi părere despre Oana, care "umbla doar cu fiţele liceului". "Era o elevă problemă, se lua în gură cu profesorii, umbla cu fiţele şi piţipoancele liceului. A venit două zile la şcoală după excursie, iar de atunci nu a mai venit. Ne-au stricat toata fala liceului adunăturile astea şi celebrităţile", spune fata.
Citiţi şi:

  • “Violul” de la Jean Monnet. Iubita lui Mazăre: “Am găsit-o pe Oana în camera profului cu altă fată”
  • Scandalul de la Jean Monnet: Tatăl fetei bagă mâna în foc pentru ea. VEZI fotografii care îl contrazic
  • “VIOLUL” de la Jean Monnet: “Proful mi-a făcut şi mie avansuri”
  • O nouă ipoteză: Profesorul de sport vâna fete de bani gata la “Jean Monnet” ca să scape de sărăcie