Editura Evenimentul si Capital

Un elev din trei din Saxonia se declară „gata să MOARĂ pentru Islam”

Autor: | | 11 Comentarii | 1916 Vizualizari

Un studiu sociologic realizat în landul german Saxonia Inferioară dezvăluie proporțiile uriașe ale propagandei islamice în rândul tinerilor.

Potrivit unui sondaj efectuat în Saxonia Inferioară, 8% dintre elevii musulmani susțin dezvoltarea violentă a Statului Islamic. Unii se aratp chiar de acord cu atentatele teroriste, arată Die Welt.

Această concluzie surprinzătoare apare în capitolul 4 al cercetării sociologice, sub titlul „Extremismul și islamismul fundamentalist”, care face parte dintr-un studiu coordonat de criminologul Christian Pfeiffer.

Pfeiffer, care a efectuat studii în beneficiul Ministerului federal al Familiei, cercetează în principal legătura dintre violență și imigrație.

Autorii se referă, între altele, la rezultatele unui sondaj realizat în 2015 printre studenți, care nu a fost niciodată dat publicității. Acestea arată o proporție considerabilă a elevilor musulmani care aprobă violențele și teroarea islamică

Din 1998, Istitutul de Cercetări Criminologice din Saxonia Inferioară (KFN) sondează în mod refulat elevii și studenții de pe teritoriul landului în legătură cu criminalitatea.

În 2015, pentru prima dată, au fost strânse informații și despre atitudinile islamiste. 10.636 de adolescenți de clasa a IX au fost intervievați, dintre care 500 de confesiune musulmană.

Rezulatele arată că o persoană din trei (29,9%) dintre elevii musulmani crede că „trebuie să se bată și să-și riște viața pentru islam”.

Afirmația potrivit căreia „legile islamice ale shari, pentru care, de exemplu, adulterul sau homosexualitatea trebuie pedepsite cu asprime, sunt cu mult superioare legilor germane” a găsit un ecou favorabil la 27,4% dintre subiecți.

Șocant este că însuși Statul Islamic și atentatele teroriste sunt percepute pozitiv de unii dintre ei. De exemplu, 8% dintre tinerii musulmani cred că este corect ca frații lor de credință din Orientul Mijlociu să încerce să întemeieze un stat islamic prin război.

3,8% dintre ei au răspuns pozitiv chiar și la fraza următoare: „Musulmanii au dreptul să-și atingă obiectivele cu ajutorul atacurilor teroriste”.

Aproape o cincime dintre elevi sunt de acord cu afirmația: „Musulmanii sunt oprimați în lumea întreagă: deci ei trebuie să se apere folosind forța” (19,8%).

Aproximativ la fel de mulți cred că expresia următoare este exactă: „Este de datoria fiecărui musulman de a lupta împotriva necredincioșilor și de a răspândi islamul în lume” (18,6%).

Pagina 1 din 1
Tag-uri: islam, germania, tineri, jihadStirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI