Elevul, cu rezultate deosebite la învățătură, fiind și bursier, a fost reținut, ieri, când polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța,  au efectuat două percheziții domiciliare în comuna 23 August și în Mangalia. Cel care era bănuit că ar putea fi autorul jafului din 24 aprilie a fost găsit acasă, nu a opus rezistă.

 

Tânărul de 18 ani a fost reținut, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsite de libertate în mod ilegal. Tribunalul Constanța a dispus, în această după amiază, arestarea preventivă pe 30 de zile a elevului care astfel își va petrecere sfârșitul liceului în Arestul IPJ Constanța. Localnicii nu iși explică gestului tânărului, având în vedere că provine dintre familie fără greutăți materiale. Se pare însă că era un împătimit al jocurilor de noroc.

 

Tâlhăria a avut loc în dimineața zilei de 24 aprilie la casa de pariuri și jocuri din comuna 23 August. După ce decuplat sala de la rețeaua de curent electric, având o cască de motociclist pe cap a intrat în casa de pariuri unde se aflau casierul și un client care se juca la păcănele. Cu un cuțit în mână, l-a amenințat pe casier că îl omoară dacă nu îi dă banii. Clientul, speriat, a fugit. După ce a luat 10.000 de lei, banii din încasări, autorul s-a făcut nevăzut.