”Îi îndemn pe toți edilii să acceseze fonduri europene, să construiască în comunitatea lor. Cer Guvernului Ponta să sprijine comunitățile locale ca acestea să se dezvolte. Dacă te lauzi că ai crescut doar taxe și impozite, ai sărăcit populația și ai lăsat oamenii fără locuri de muncă sau dacă te lauzi că atunci când ți-a dat domnul Tăriceanu 600 de miliarde de lei ai reabilitat doar centrul unui oraș, nu eşti pregătit pentru Președinția României. Eu dau exemplul primarului din Roman și spun că este un candidat mult mai mult bun la Președinție decât Ponta sau Iohannis. A făcut mult mai multe decât primarul Sibiului și mult mai multe decât actualul Prim-Ministru”, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a și făcut un angajament în fața romașcanilor: ”Moldova a fost roșie foarte mult timp pentru că sărăcia îi face pe oameni dependenți de Guvern. Voi ridica Moldova din sărăcie. Ponta speră să îi manipuleze mult mai ușor pe oameni dacă îi face dependenți de pomeni electorale. Promisiunea mea este că Moldova va înflori. Eu am făcut pentru această zonă ceea ce nu a făcut nimeni. Am adus aici 1,2 mld. de euro din fonduri europene și din bani de la buget, cu care s-au făcut foarte multe investiții, inclusiv microhidrocentrala din municipiul Roman. Promit moldovenilor că vor recăpăta strălucirea și faima pe care au avut-o altădată și că vor trăi în prosperitate. Vreau să le mai fac o promisiune celor plecați să muncească în străinătate că se vor întoarce acasă, unde vor putea să își întemeieze o familie, vor avea o viață frumoasă aici, în România”, a afirmat candidatul PMP la Preşedinţie.

Referindu-se la alegerile pentru Președinția României, Elena Udrea a declarat că, în turul II, va exista un vot comun al alegătorilor de dreapta pentru candidatura sa: ”Sunt convinsă că, în turul II voi fi aleasă de toți alegătorii de centru-dreapta, care îi vor da un vot negativ lui Victor Ponta. Mă aștept la o unificare a partidelor pe eșichierul de dreapta după alegerile prezidențiale”.

Președintele PMP, Elena Udrea, a întreprins azi o vizită în municipiul Roman unde a participat la inaugurarea microhidrocentralei peste râul Moldova, una dintre cele mai importante investiții realizată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial ”Creşterea Competitivităţii Economice" (Axa 4.2. – "Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea de energie verde").

În mandatul de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea susținut și finanțat investiții în valoare de peste 200 milioane de euro în județul Neamț. A sprijinit mediul de afaceri prin finanțarea a 46 de mocroîntreprinderi, care au creat peste 750 de locuri de muncă directe. Au fost construite 214 de locuințe pentru tineri, 160 de locuințe sociale, iar 46 de blocuri au fost reabilitate termic. Printre cele mai importante investiții din municipiul Roman se numără modernizarea scuarului de lângă Hotelul Roman, a modulelor I şi IV ale Pietonalului Ștefan cel Mare şi a 30 de străzi din municipiu, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.