Evenimentul Zilei > Monden > Elena Udrea, detalii neștiute din viața ei și confesiunea unei traume. De ce micuța Eva Maria nu suporta să o audă cântând
Elena Udrea, detalii neștiute din viața ei și confesiunea unei traume. De ce micuța Eva Maria nu suporta să o audă cântând

Elena Udrea, detalii neștiute din viața ei și confesiunea unei traume. De ce micuța Eva Maria nu suporta să o audă cântând

Invitată în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, de la Gold FM, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a rememorat momentele crunte prin care a trecut în octombrie 2018, când a fost reţinută în Costa Rica, la doar 10 zile după ce născuse prematur şi devenise mămică.

Cea care a candidat la alegerile prezidenţiale din 2014 i-a spus realizatorului emisiunii de la Gold FM, Cozmin Guşă, că timpul a mai cicatrizat acea rană

„O să fac o dezvăluire. După ce am provocat-o pe Elena să discutăm, m-a sunat, am vorbit și în timp ce puneam la cale interviul, fetița ta, care este și Maria și care împlinește trei ani în curând, bâzâia prin jurul tău ca să-ți fure telefonul.

Am înțeles că ăsta e un obicei al ei, nu te lasă, îți fură telefonul. Ce face? Vorbește cu cineva, se joacă, face poze?”, a spus Cozmin Gușă, care a primit un răspuns amplu şi neaşteptat din partea fostei şefe a Cancelariei Prezidenţiale, în mandatul lui Traian Băsescu.

Eva Maria profită de discuţiile Elenei Udrea

„Ea se prinde că atunci când eu vorbesc la telefon vreau să mă lase să mă concentrez pe discuție, așa că sfârșesc prin a-i da orice vrea ea. Și atunci când eu vorbesc la telefon ea vrea ciocolată, înghețată, desene, telefonul să se uite pe poze, iar eu rezist 30 de secunde după care, dorind că continui discuția spunându-i: bine, ia ce vrei și lasă-mă să vorbesc.

Pe telefon nu se uită la desene, îi place să se uite la filmulețele cu ea de când era mică, se uită la pozele cu ea, îmi pune că vrea să se uite la poze, se distrează, se amuză. Ce să zic… neașteptat. Cine are copii știe.

Te aștepți ca un copil că înțeleagă aceste lucruri mult mai târziu, dar de fapt ei înțeleg lucruri de foarte mici și noi suntem așa în extaz. Mă uit la ea și zic: «Doamne, câte știe copilul ăsta!?» Încă sunt în momentul în care o iubesc atât de mult și atât de mult aș vrea să o descopăr și să stau cu ea, încât nu aș vrea să împart timpul ăsta cu încă un copil”, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea, Eva Maria şi Adrian Alexandrov, iubitul fostei consiliere prezidenţiale

Reţinerea din Costa Rica, şocul vieţii pentru Elena Udrea

Ulterior, Gozmin Guşă a întrebat-o cum a gestionat clipele când a fost despărţită de fiica ei, la doar 10 zile după ce o adusese pe lume „Sunt mai bine acum, când vorbim despre subiectul ăsta. Sunt mai bine decât eram.

Mult timp nu am putut să vorbesc despre momentul în care m-au luat de pe stradă de lângă un copil de zece zile, născut prematur. A rămas un copil care cu care bunica și tatăl nu știau ce să facă. Fără lapte, fără mamă…

Mult timp n-am putut să vorbesc despre asta. Acum pot să o fac fără să mă apuce plânsul. Dumnezeu mi-a dat puterea să trec peste momentele acelea, pentru că nu doresc nimănui, niciunei mame pe lumea asta să treacă printr-un moment precum cel prin care am trecut eu.

Elena Udrea: Vreau să spun că o chestie care m-a marcat

Și vreau să spun că o chestie care m-a marcat… Eu știam că, atunci când sunt mici, copiii au amintiri din viața intrauterină, însă a fost o chestie… Când putea să mă viziteze acolo unde eu eram, eu îi cântam o anumită melodie.

Avea o lună copilul și mult timp după aceea, și mare fiind, nu suporta să mă audă cântând.  Când eu cântam, țipa și plângea să mă opresc, ea fiind pasionată de muzică. Lucrul ăsta nu se mai întâmplă acum.

Elena Udrea, vacanță

 

 

Dar ea, doi ani, nu a suportat să mă audă cântând. Era un anumit tip de melodii pe care nu le suporta, pe cele triste. Dacă era una cu ritm trist, nu accepta și începea să plângă. E groaznic!”, a mai spus Elena Udrea.

Ce se mai întâmplă cu dosarul Gala Bute

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni, 14 iunie 2021, să amâne pentru 22 noiembrie procesul în care se judecă recursul în casație formulat de Elena Udrea și Rudel Obreja împotriva sentinței prin care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea în dosarul „Gala Bute”.

La ultimul termen al procesului (9 mai 2021), un procuror a cerut admiterea apelului formulat de DNA şi sporirea pedepselor primite în primă instanţă de Elena Udrea şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja, dar şi de ceilalţi inculpaţi.

Elena Udrea a fost condamnată, în 2018, la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce a fost găsită vinovată de luare de mită şi abuz în serviciu de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La 3 octombrie 2018, alături de Elena Udrea, Interpol a reţinut-o şi pe Alina Bica, fosta şefă a DIICOT.