Elena Udrea: Comasarea alegerilor trebuie făcută
- Carmen Vintil ă
- 12 decembrie 2011, 09:31
Vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, a susţinut că alegerile locale şi cele parlamentare trebuie comasate în primul rând pentru o participare mai mare la vot, dar şi pentru reducerea cheltuielilor într-un an dificil din punct de vedere economic.
"Cred că această comasare trebuie făcută, dar trebuie obligatoriu însoţită de celelalte modificări legislative pe care le-am promis, în sensul: Parlament unicameral, aşa cum românii au votat în 2008, şi votul uninominal într-un tur majoritar", a declarat Elena Udrea, la Realitatea tv. Potrivit ministrului Dezvoltării, un prim argument pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare este nevoia de o participare mai mare la vot.
"Al doilea argument, că se fac nişte cheltuieli. Din punctul nostru de vedere, în plină dificultate economică să faci două rânduri de alegeri (...) Apoi, trei luni înainte de alegeri nimeni nu mai lucrează în ministere, ar însemna într-un an electoral să blochezi şase luni", a arătat Elena Udrea. Întrebată daca, după alegerile de anul viitor, vede posibilă o altă coaliţie de guvernare, Elena Udrea a răspuns : "eventual o întarire a colaborării pe zona de dreapta. Eventual... Nu avem nicio discuţie încă". "Este păcat că nu se acceptă regionalizarea" În ceea ce priveşte regionalizarea, ministrul Dezvoltării a spus că "este păcat că nu se acceptă". "Ar fi mult mai uşor dacă am avea regiuni", a spus Elena Udrea, precizând că şi banii europeni ar fi mai mulţi dacă ar exista nişte regiuni mai mari, dar "este clar" că UDMR nu va accepta acest lucru. Cât despre candidatul PDL la primăria Capitalei, Elena Udrea a spus că se fac măsurători în acest moment şi că se va alege candidatul cel mai bun. "Nu mai facem săli de sport"
Pe de altă parte, referitor la banii care vor fi alocaţi ministerului Dezvoltării anul viitor, Elena Udrea a spus că, în mod categoric, pentru câte investiţii sunt la minister banii nu sunt suficienţi. Ministrul a subliniat că din investiţiile începute vor fi continuate cele care au 80% grad de execuţie. Totodată, Elena Udrea a precizat că nu vor mai fi construite săli de sport. "Nu mai facem săli de sport. (...)Din cele 4.000 de amendamente la buget, cele mai multe cereau săli de sport, şi puterea, şi opoziţia", a spus ministrul Dezvoltării, adăugând că în mandatul său au fost începute 15 săli de sport, majoritatea dintre ele în Bucureşti. "Nimeni să nu mai ceară săli de sport dacă nu are minim 5.000 de tineri(....)Dacă aceste programe ar fi la primării, primarul s-ar gândi de zece ori dacă nu cumva îi trebuie canalizare, drum", a mai spus ministrul Dezvoltării.