Evenimentul Zilei > Actualitate > Elena Udrea: Autorităţile conduse de urmaşii PCR plănuiesc să intre cu buldozere peste Hala Matache
Elena Udrea: Autorităţile conduse de urmaşii PCR plănuiesc să intre cu buldozere peste Hala Matache

Elena Udrea: Autorităţile conduse de urmaşii PCR plănuiesc să intre cu buldozere peste Hala Matache

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, îl critică pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru intenţia de a muta Hala Matache.

Elena Udrea spune că susţine reprezentanţii societăţii civile care solicită ca Hala Matache să nu fie mutată şi spune că orice ţară, orice oraş care se respectă are grijă de clădirile de patrimoniu. "Mi se pare imposibil ca, la douăzeci şi doi de ani de la căderea comunismului, autorităţile conduse de urmaşii PCR să plănuiască să intre cu buldozere peste Hala Matache", spune Elena Udrea, citată de mediafax.ro.
Fostul ministru mai spune că în urma unor întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile, cu membri ai asociaţiilor profesionale de arhitectură şi urbanism, precum şi cu primarul Oprescu, s-a ajuns la un acord ca Hala să rămână pe actualul amplasament. Elena Udrea spune că a semnat chiar şi un aviz pentru PUZ-ul zonei în care se vorbea obligativitatea respectării acestei soluţii. 
"Şi iată că asistăm la situaţia în care Sorin Oprescu s-a răzgândit, s-a sucit, şi vrea să pună hala la pământ. În opinia acestuia, Capitala României are bani pentru cea mai costisitoare autostradă din lume, pentru ceasuri de aur şi pentru raţe exotice, dar nu are bani pentru conservarea patrimoniului.

Este adevărat că păstrarea istoriei şi identităţii locale este o acţiune costisitoare, dar nimeni nu îşi poate permite să piardă asemenea valori. Nici chiar Sorin Oprescu, deşi pare că singurul obstacol care îi stă în cale în drumul său spre candidatura din partea PSD la Preşedinţia României a rămas Hala Matache. Şi de aceea hala trebuie demolată!", mai adaugă Elena Udrea.
Sorin Oprescu a spus, săptămâna trecută, că Hala Matache va fi mutată „cu 37 de metri şi 20 centimetri mai încolo”, întrucât ar încurca ar încurca proiectul magistralei rutiere Buzeşti – Berzei. Acest lucru se întâmplă deşi Asociaţia Salvaţi Bucureştiul spune că ar fi convenit cu Primăria Capitalei ca proiectul să meargă mai departe cu condiţia ca Hala Matache să nu fie mutată.
Proiectul diametralei Buzeşti – Berzei – Uranus a fost criticat în mai multe rânduri şi pentru modul în care s-au făcut exproprierile şi s-au acordat avizele pentru demolarea unor imobile care aveau statut de monumente istorice sau zone protejate. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: