Evenimentul Zilei > Politica > Elena Udrea, audiată la Comisia Juridică
Elena Udrea, audiată la Comisia  Juridică

Elena Udrea, audiată la Comisia Juridică

Elena Udrea va fi audiată vineri de membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor care vor întocmi câte un raport pe cele două cereri formulate de DNA. Deputata este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.
UPDATE ora 09.30 Elena Udrea a ajuns la Parlament pentru a-și studia dosarul, după ce joi a stat mai  mai bine de șapte ore să citească cele aproape 2000 de file din  dosar. Ea a declarat vineri, înainte de a intra la şedinţa Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, că se aşteaptă să se voteze împotriva sa şi a adăugat că se consideră a victimă, având în vedere că se cere, oficial, a treia oară reţinerea şi arestarea sa.
 
Fostul ministru al Turismului a declarat joi că acuzaţiile procurorilor nu sunt reale şi că fostul său soţ Dorin Cocoş nu a făcut niciun denunţ împotriva sa, aşa cum s-a vehiculat.
 
"Deși dosarul are 7 volume, abundența de declarații, de fapte, de documente te face să pierzi șirul și cinstit mi se pare că, în ceea ce privește fapta legată de domnul Buzăianu, cronologia așa cum procurorii o rețin este greșită, este imprecisă. Tot nu am înțeles când anume s-ar fi făcut pretinderea sumei și nici când s-ar fi remis", a spus Udrea.
 
"Nu am văzut tot, am mai apucat să văd că toți cei care dau declarații în dosar încearcă să se extragă cu totul din ce ar putea să fie acuzator. Dacă aș fi fost chemată să dau declarații și nu s-ar fi preferat această nebunie și acest circ cu arestarea mea preventivă, aș fi lămurit cu siguranță procurorii cu privire la aspectele legate de fapta aceasta legată de Buzăianu", a afirmat Udrea, la Palatul Parlamentului, după ce și-a consultat noul dosar alături de avocatul său. 
 
„Dorin Cocoș nu a facut denunț împotriva mea, singurul denunț în celalalt caz, vila din Eforie, este al doamnei Ana Maria Topoliceanu. Există și un denunț împotriva dânsei. 
 
Nu există stenograme cu mine, există ceva legat tot doamna Topoliceanu, dar nu pot să va spun pentru că sunt acte în dosar”, a mai spus Udrea după studierea dosarului în care Dna cere reținerea și arestarea sa.
 
Arestul preventiv este pentru a preveni ceva, explică Udrea: “La mine este ca un deja-vu, cum să o mai arestăm pe Elena Udrea. Mai trec două — trei luni și mai facem o nouă arestare pentru Elena Udrea. Eu vă întreb dacă vi se pare normal să facem a treia cerere de arestare, dacă nu sunt pericol social în momentul acesta? Cum pot să fiu pericol social de săptămâna viitoare încolo în condițiile în care nu vorbim de o faptă presupus a fi săvârșită astă-vară, ci acum vreo 5 — 6 ani? Arestul preventiv este pentru a preveni ceva. Ce să prevenim? Este clar că este o acțiune care nu are nicio legătură cu nevoia de a clarifica eventual niște acuzații, ci cu dorința de a mă aresta încă o dată", a afirmat Udrea. 
 
"În acest dosar eu am lucruri de spus", precizează Elena Udrea.
 
Procurorii o acuză pe Elena Udrea, în acest al treilea dosar, că ar fi cerut mită cinci milioane de dolari de la un om de afaceri, pe vremea când era ministru, pentru a interveni în derularea unui contract încheiat între Hidroelectrica şi o societate comercială.