Evenimentul Zilei > Politica > Elena Udrea: Am știut că voi fi arestată atunci când am intrat în cursa pentru Președinție
Elena Udrea: Am știut că voi fi arestată atunci când am intrat în cursa pentru Președinție

Elena Udrea: Am știut că voi fi arestată atunci când am intrat în cursa pentru Președinție

Elena Udrea a afirmat, în cadrul unui interviu acordat postului Prima TV, că pentru arestarea sa preventivă a fost nevoie doar de o declaraţie, nici măcar de un denunţ, şi a criticat modul acţionează uneori reprezentanţii instituţiilor de forţă din România.

Fosta președintă a PMP a afirmat că știa că dacă va candida la cea mai înaltă funcție în stat va fi arestată.

"Ştiam că angajarea în cursa pentru preşedinţie va duce la această arestare. Dacă a fost destinul meu ca după două luni de la candidatură să ajung în puşcărie, asta e. Îmi asum. Eu am făcut politică din pasiune. 10 ani nu am avut viaţă personală, am făcut doar politică. Am putut să mă ţin de proiectul meu aşa cum s-a întâmplat. Am plecat de la consilier municipal la candidat pentru preşedinţia României.   Mulţi parlamentari au zis că nu mai candidează pentru că le este frică pentru faptul că o singură declaraţie îi poate aduce spre închisoare. Avem o clasă politica care în prezent tremură de frică. E o campanie acum împotriva politicienilor. Nu cred că acest lcuru ar trebui să ne bucure. Să ne gândim cine vor veni în jurul lor. Tot oameni vor veni, doar nu o să vină de pe Marte.  Cred că trebuie întărit rolul Parlamentului şi să avem grijă cum umblăm cu anumite instrumente, cum este acest instrument al arestării preventive.Elena Udrea a vorbit și despre timpul petrecut în arestul Poliției Capitalei, despre care spune că este un loc mizer, iar condițiile sunt inumane.

"Eu eram pregătită pentru închisoare, pentru arest, dar nu vizitasem niciodată un asemenea loc. Nu se compară cu ceea ce ar trebui să fie un arest. Acolo ajungeau nu numai oameni politici, ajungea şi oameni simpli. Condiţiile acelea sunt inumane, de natură să te facă să spui orice. Unii au spus tot ce li s-a indicat pentru a scăpa de acolo.   Mulţi au spus lucruri neadevărate pentru a nu ajunge acolo sau pentru a scăpa de acolo, Sunt condiţii improprii", a afirmat Udrea, în intervul acordat postului PrimaTv.