Elena Băsescu, victorie în faţa "Tricolorului"

Elena Băsescu, victorie în faţa "Tricolorului"

Judecătoria Sectorului 5 a amendat, astăzi, cu 500 de lei, editura Speranţa, care publică ziarul Tricolorul, pentru că a refuzat solicitarea instanţei de a furniza informaţii cu privire la autorul articolului în care se arată că Elena Băsescu ar consuma droguri.

La termenul trecut, avocatul Elenei Băsescu, Radu Pricop, a cerut instanţei, sub sancţiunea amenzii, identificarea reporterului de la Tricolorul care a scris articolul despre fiica preşedintelui. Instanţa a făcut o adresă la publicaţia Tricolorul pentru ca aceştia să precizeze numele celui care a semnat articolul. Editura Speranţa a refuzat însă să furnizeze informaţiile cerute de instanţă, motiv pentru care a fost amendată.

Judecătoria Sectorul 5 a identificat reporterul de la "Can Can" care a publicat articolul intitulat "Elena Băsescu acuzată că se droghează cu cocaină", motiv pentru care aceasta a acţionat în instanţă ziarul. Reporterul de la ziarul Can Can, care a preluat informaţia din publicaţia Tricolorul, va fi audiat în proces.

Instanţa a acordat un nou termen pentru 18 mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

În luna noiembrie a anului trecut, cotidianul Tricolorul a publicat un articol în care se arăta că motivul despărţirii dintre Elena Băsescu şi Andrei Hrebenciuc ar fi drogurile şi că el i-ar fi reproşat că s-ar droga prea mult. Elena Băsescu dezminte afirmaţiile şi spune că va depune ca probă un set de analize efectuate în ziua imediat următoare publicării articolului respectiv.

Fiica preşedintelui a adăugat că este de acord cu repetarea acestora, dacă judecătorii vor considera necesar. Tot în luna noiembrie, cotidianul Can Can a publicat un articol intitulat - "Elena Băsescu acuzată că se droghează cu cocaină". Fiica cea mică a preşedintelui a cerut, în acest proces, despăgubiri morale de un leu.

Elena Băsescu apreciază, în acţiunea sa, că prin publicarea acelor articole i-ar fi fost provocat un "prejudiciu de ordin moral reliefat în primul rând prin afectarea imaginii de persoană publică cu o reputaţie morală neştirbită, precum şi datorită imixtiunii în viaţa privată". Fiica preşedintelui mai arată că în urma acestor articole a resimţit o atitudine ostilă în rândul colegilor de serviciu, al cunoscuţilor şi al opiniei publice.

(10:52)