Elena Băsescu, stagiară la Bruxelles

Elena Băsescu, stagiară la Bruxelles

De câteva zile, Elena Băsescu, mezina preşedintelui Traian Băsescu, este stagiară la Parlamentul European, la cabinetul eurodeputatului PDL Monica Iacob-Ridzi.

Informaţia publicată de hotnews.ro a fost confirmată ieri, pentru EVZ, de Iacob-Ridzi, care a adăugat că mişcarea s-a produs la dorinţa Elenei Băsescu. Ea a explicat că mai are încă doi tineri stagiari, prezenţa la Bruxelles reprezentând pentru aceştia „un efort financiar“, deoarece nu sunt plătiţi, oferindu-li-se doar cazare şi transport.

Îşi păstrează şi jobul de la Luxten

Elena Băsescu a povestit, ieri, cum a decurs prima sa experienţă în Legislativul comunitar. „Prima dată am fost plecată luni. În prima săptămână am învăţat despre instituţii europene, politici europene, proceduri ale Parlamentului European, am asistat la şedinţele de grup ale Partidului Popularilor Europeni (PPE)“, a explicat ea agenţiei Mediafax. Ea se va duce de două ori pe săptămână la Bruxelles.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu m-am angajat asistent, ci stagiar. Stagiarii nu sunt plătiţi, ci li se decontează transportul şi cazarea“, a precizat mezina preşedintelui. Ea a adăugat că locul său de muncă nu este la cabinetul Monicăi Iacob-Ridzi, ci că îşi păstrează jobul part time, de economist al firmei Luxten. Ea a arătat că, deocamdată, învaţă procedurile europene, în calitate de stagiar, şi că, eventual, se va angaja ca asistent, dacă se va acomoda, îi va plăcea funcţia şi va dori să aibă o astfel de carieră.