Evenimentul Zilei > Actualitate > VIDEO: Este incredibil cum un ELEFANT orb DANSEAZĂ atunci când aude acordurile pianistului britanic Paul Barton
VIDEO: Este incredibil cum un ELEFANT orb DANSEAZĂ atunci când aude acordurile pianistului britanic Paul Barton

VIDEO: Este incredibil cum un ELEFANT orb DANSEAZĂ atunci când aude acordurile pianistului britanic Paul Barton

Acesta este momentul incredibil în care un elefant orb a dansat și s-a legat pe muzică, după ce pianistul britanic Paul Barton i-a cântat ceva clasic de Bach. În video se vede cum elefantul de 62 de ani își leagănă capul și trunchiul la auzul melodiei, aproape într-o stare de transă.

Lam Duan, care înseamna "Copacul cu flori galbene", locuieşte în prezent în Elephants World din Thailanda, o rezervaţie de salvare a elefanţilor bolnavi, bătrâni sau cu dizabilitati. Barton, în vârstă de 57 de ani, a declarat: "Mi s-a frânt  inima când am văzut pentru prima dată pe Lam Duan la Elephants World în 2012. Când îi cânți muzică, ea nu mai este agitată, devine  calmă. Fiind oarbă, se  mișca înainte și înapoi pe melodie".

Barton, originar din East Yorkshire, locuiește la adăpost împreună cu soția sa, Khwan, și cântă în mod regulat pentru cei 28 de elefanți aflați sub îngrijirea lor.  Barton încarcă videoclipurile pe canalul său de YouTube pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la Elephants World.  El a adăugat: "Pianul este în sălbăticie le cânt elefanţilor iar ei stau aproape de tine, există o conexiune pe care nu o poți explica în cuvinte".

VIDEO: