Electronicele unei case moderne

Electronicele unei case moderne

Pentru fiecare locuinţă există accesoriile digitale potrivite.

Ocasă modernă nu se poate lipsi de crea- ţiile digitale cu carcase atrăgătoare. Nu toate trebuie să fie de mari dimensiuni şi cu multe utilităţi. De exemplu, în camera copilului ai putea să instalezi un sistem audio 2.1, deoarece ar trebui să fie de ajuns decibelii produşi de aparat.

Micul cinematograf

Dacă ai o sufragerie mare, poţi lua în considerare achiziţionarea unui proiector digital pe care-l poţi folosi să vezi filmele preferate şi meciurile. Îl conectezi la sistemul audio 7.1 şi ţi-ai construit micul tău cinematograf. Nu-l prinde însă de tavan decât dacă ai la dispoziţie o cameră înaltă. În locul proiectorului, poţi instala un televizor cu plasmă sau cu cristale lichide. Nu te zgârci la bani aici, pentru că vei beneficia de calitate.

„Consumatorul român este din ce în ce mai dispus să cheltuie mai mult pentru echipamente cu funcţionalitate superioară“, explică Jiri Rizek, CEO Flamingo International. „Există clienţi care caută produse de top, la preţuri premium, nefăcând niciun fel de rabat de la elemente ca funcţionalitate şi design, şi clienţi care caută un raport calitate-preţ favorabil“, adaugă şeful de la Flamingo.

Dacă ai o casă mai mare, este rentabil să instalezi câte un mic televizor LCD pe pereţi, distribuind semnalul de televiziune prin cablu tuturor membrilor familiei.

Wireless acasă

Tot pentru cei care au case mari, mai ales vile cu mai multe etaje, este util să distribuie semnalul de internet printr-un sistem wireless. Pentru asta, ai nevoie de cel puţin două switch-uri Wi-Fi sau un switch şi un access point.

Practic, semnalul de internet intră în casă prin cablu, apoi este preluat de un switch care distribuie semnalul prin aer. Ca să ai acoperire bună în toate camerele, semnalul mai este preluat o dată sau de mai multe ori de access point-uri care-l distribuie mai departe.

De asemenea, calculatoarele conectate vor avea nevoie de câte un receptor wireless. La laptopurile de azi, acestea sunt de obicei integrate. Dacă ai calculatoare desktop, poţi cumpăra plăci wireless pe USB. Pentru o reţea wireless cu patru calculatoare într-o casă cu două etaje, investiţia este de până în 1.000 de lei.

Nu uita însă să securizezi reţeaua prin parolă, pentru că altfel există riscul ca şi vecinii să-ţi exploateze abonamentul la internet.

Ne puteți urmări și pe Google News