Peste 2 milioane de români l-au urmărit numai vinerea trecută în finala show-ului "Românii au talent". Mădălin Farc s-a ocupat de coregrafia celui mai recent sezon al show-ului de la PROTV. Pasiunea lui pentru dans l-a purtat în toată lumea, a predat în Japonia, Russia, Suedia, Elvetia, U.K, Polonia, Austria si Moldova.
De când artiștii români au început să investească în show-urile pe care și le pregătesc, dansatorii și coregrafii joacă un rol esențial în orice apariție ,,Daca inainte coregrafii si oamenii din spatele artistilor nu aveau curajul sa-si asume meritele, lucrurile s-au mai schimbat. Astazi avem acces la informatie si lucrurile au devenit mai transparente. Noua generatie de coregrafi/dansatori are incredere in fortele proprii si se bucura de o paleta de promovare mult mai mare ca pana acum. Dansatorii sunt necesari în orice concert al oricărui artist. Nimic nu se compara cu energia pe care un grup de dansatori o emana in timpul unui show, energie care il ajuta mult pe artistul care sustine recitalul. Suntem manusa artistilor cand canta la Polul Sud si umbreluta la arsita Ecuatorului” spune Mădălin.
A devenit coregraf fără să-și dea seama
A devenit un coregraf de succes fără să realizeze, într-un punct în care planurile lui s-au schimbat radical, a visat la muzică, dar a devenit unul dintre cei mai căutați dansatori români ,,Am ajuns sa fiu coregraf fara sa-mi dau seama. Avand in vedere ca am facut tranzitia de la muzica, dupa 7 ani de practica, la dans, totul a fost nou. Momentul in care mi s-a solidificat ideea de coregraf in minte a fost cand am fost invitat sa predau pentru 2 ani la un studio de dans in Elvetia.”
În spatele oricărei cariere impresionante există și o muncă pe măsură ,, Ma antrenez mai mereu si dansez mai tot timpul. Cand nu lucrez in televiziune sau nu sunt in turnee, am un program destul de riguros cu privire la antrenamente. Ma antrenez mult si psihic, vizualizez foarte mult ceea ce vreau sa exprim, dupa care incerc sa vad cum arata in realitate. Am avut multi mentori/indrumatori, dar cei care si-au pus cel mai mult amprenta sunt: Lyle Beniga - Coregraf/Dansator Usher/Justin Timberlake, Gabriel Francisco - Coregraf international, Emil Rengle - Coregraful si prietenul meu din copilarie.”
Pe lângă muncă, trebuie să vorbim și despre talent și inspirație ,,Inspiratia imi vine din viata si din mine. Incerc pe cat posibil sa nu caut in afara mea inspiratie pentru ca stiu ca exista o abundenta de idei in mine, dar asta nu inseamna ca nu ma las inspirat de lucrurile exterioare. Sunt inspirat de coregrafi de renume ca:Timor Steffens - Coregraf/Chris Brown,Christina Aguilera, Brian Friendman - Coregraf/Britney Spears, Madonna sau Sean Bankhead - Coregraf/Ciara, Nicky Minaj”
În România este plătit mai puțin ca afară
Dincolo de poveștile pe care le pune pe scenă și munca depusă, lucruri pe care probabil le-am văzut cu toții, dacă vorbim despre realizări concrete și situația actuală, Mădălin vorbește cu sinceritate.
EVZ: Cat de greu e sa fii coregraf in Romania?
M.F.: Eu am fost plecat 2 ani in Elvetia, unde am predat si lucrat cu cei mai buni oameni din industria lor. Diferenta dintre cele doua tari se vede la partea financiara. Aceeasi munca depusa, dar in Romania esti platit mai putin. In Elvetia suma este mult mai mare. Insa, Romania imi ofera caldura si un suport mult mai mare decat in afara si lucrurile au inceput sa se compenseze. Daca esti un coregraf bun, disciplinat si cu capul pe umeri, poti sa-ti traiesti viata frumos si in Romania.
Munca de coregraf e full time job, dar facand asta apuci sa te distrezi aproape tot timpul, luand in considerare faptul ca multe dintre evenimente sunt in cluburi sau la party-uri. Inspiratia e cu noi mereu. Calatorim foarte mult si ne inspiram oricand si de oriunde.
EVZ: Cum ai devenit coregraful celui mai urmărit show tv, Românii au talent ? VEZI CONTINUAREA AICI