Evenimentul Zilei > International > El Chapo, şeful sângerosului cartel Sinaloa, condamnat pe viaţă! Breaking news
El Chapo, şeful sângerosului cartel Sinaloa, condamnat pe viaţă! Breaking news

El Chapo, şeful sângerosului cartel Sinaloa, condamnat pe viaţă! Breaking news

O instanță de judecată din Statele Unite l-a condamnat, miercuri, cu închisoare pe viaţă pe celebrul interlop mexican, Joaquín Guzmána, supranumit „El Chapo".

În afară de pedeapsa capitală, „El Chapo” a mai fost condamnat la încă 30 de ani de închisoare pentru organizarea trecerii mai multor sute de tone de droguri în SUA.

„El Chapo”, a fost declarat vinovat în 10 capete de acuzare deosebit de grave.

După o evadare ca în filme dintr-un penitenciar mexican,  interlopul a fost rearestat în anul 2016. În anul 2017, interlopul a fost extrădat în Statele Unite

„El Chapo”, acum în vârstă de 62 de ani, a fost acuzat şi găsit vinovat de către instanţa de judecată pentru participarea la activităţi infracţionale în formă organizată, conspiraţie pentru spălare de bani proveniţi din trafic de droguri, trafic internaţional de cocaină, heroină, marijuana şi alte droguri, precum şi folosirea armelor de foc.

Joaquín Guzmána a fost considerat de către autorităţile americane, ca fiind cel mai mare furnizor de droguri pe piața din Statele Unite şi şef al periculosului cartel Sinaloa

„În timpul procesului, dovezi zdrobitoare au arătat caracterul nemilos şi sângeros al liderului cartelului din Sinaloa”, a subliniat Parchetul în rechizitoriul său adresat judecătorului federal al Brooklyn-ului, Brian Cogan.

Potrivit Ministerului Public, fostul lider al cartelului este responsabil de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.200 de tone de cocaină, peste 49 de tone de marijuana şi peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină, potrivit digi24.ro

În prezent, „El Chapo” este deţinut într-o închisoare ultrasecurizată din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC).

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: